Maku

Kesäkurpitsa-chutney

1 h 45 min
4.5
0

Kesäkurpitsa-chutney

GL
MA
MU
0
4.5
Mausteinen ja täyteläinen kesäkurpitsachutney on omiaan intialaisen ruoan kanssa, mutta loistokumppani myös grillipihville ja broilerille!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 600 gkesäkurpitsaa
  • 3 kpltomaattia (isoa, kypsää)
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kplsipulia (iso)
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (hienonnettuna)
  • 1 dlväkiviinaetikkaa
  • 3 dlsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tlvalkopippuria (tai mustapippuria, kokonaisia)
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlchilirouhetta
  • 1/2 tlcurrya (vahvaa)
  • 1/4 tlkanelia
  • 1 tlgaram masalaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Kuutioi kesäkurpitsat. Hienonna tomaatit. Kuori ja silppua sipulit.

Mittaa kaikki ainekset garam masalaa lukuun ottamatta kattilaan.  Hauduta hiljalleen 1–1 1/2 tuntia.

Lisää garam masala aivan hauduttamisen lopussa. Kaada chutney puhtaisiin purkkeihin ja säilytä jääkaapissa. 

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä