Kotivinkki

Salaattia vai suolaista piirakkaa? Ota molemmat! Kesäinen salaattipiirakka yhdistää mansikat, retiisit ja parsat tuorejuustotäytteeseen

50 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
30 min
Tämä salaattipiirakka yhdistää alkukesän ihanat maut. Mansikat sekä hunajassa ja sitruunavoissa kierineet retiisit raikastavat piirakan. Pohja syntyy mutkattomasti valmistaikinasta.
KA
0
0
Julkaistu: 11.6.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1valmis piirakkapohjataikina (400 g)

Täyte

  • 150 gchevre-tuorejuustoa
  • 100 gturkkilaista jogurttia
  • ¼ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria myllystä

Salaatti

  • 200 gvihreää parsaa
  • ½ rkloliiviöljyä
  • 200 gmansikoita
  • 200 gretiisejä
  • 1 rklvoita
  • 1 rklhunajaa
  • ½ tlsitruunan kuorta raasteena
  • ½ dlsitruunan mehua
  • ¼ tlmustapippuria
  • ¼ tlsuolaa
  • 1 pssvihreää salaattisekoitusta
  • 1 dlhienonnettua lehtipersiljaa
  • 1 dlhienonnettua minttua
  • 1-2 rklbalsamicoa
Tulosta

Kesäinen salaattipiirakka valmistetaan näin:

  1. Sulata piirakkataikina pakkauksen ohjeen mukaan ja painele se vuoan (Ø noin 24 cm) pohjalle ja reunoille ylös asti. Pistele pohja haarukalla. Paista pohjaa 200-asteisessa uunissa 25−30 minuuttia. Jätä jäähtymään.
  2. Sekoita tuorejuusto, jogurtti, suola ja pippuri. Levitä jäähtyneelle piirakkapohjalle.
  3. Napsauta parsoista kovat kannat pois ja pane parsat niukkaan veteen esimerkiksi paistinpannulle kiehuman. Keitä ohuita parsoja noin 2 minuuttia ja paksumpia 5–7 minuuttia, jätä napakoiksi. Valuta, leikkaa kolmeen osaan ja voitele öljyllä.
  4. Puhdista mansikat ja retiisit. Halkaise ne koosta riippuen kahteen tai neljään osaan. Pane kuumalle pannulle voi, hunaja ja sitruunan kuoriraaste. Lisää retiisit ja paista pyöritellen 5 minuuttia. Lisää sitruunamehu ja anna kiehua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Sekoita salaattisekoitus ja yrtit keskenään ja asettele piiraspohjalle. Nostele parsapalat, mansikat ja retiisit päälle. Käytä kastikkeena retiisien paistolientä tai lisää loraus balsamicoa päälle.
Vinkki!
Jos salaattia jää yli, täytä sillä sämpylä tai croissant ja leikkaa mukaan tuhti siivu briejuustoa.
Kommentoi »