Maku

Keksi-jäätelökakku – upea koristelu tekee jätskikakusta juhlavan

5 h 10 min
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
4 h 10 min
Keksi-jäätelökakku on täydellinen yhdistelmä rapeita itse tehtyjä keksejä ja vadelmilla ja mansikoilla maustettuja jäätelökerroksia. Upea koristelu tekee jäätelökakusta juhlavan.
3
0
Julkaistu: 28.7.2019


Ainekset (8 annosta)

Keksipohjat

  • 125 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1muna
  • 3 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 2 tlvaniljasokeria

Jäätelökerrokset

  • 200 gvadelmia
  • 200 gmansikoita
  • 1 lvaniljajäätelöä

Koristelu

  • 10pikkuleipää
  • 3 rklvadelmahilloa
  • 1/2 lvaniljajäätelöä
  • 1 dlvadelmia
  • 1 dlmansikoita
  • 2 tltomusokeria
Tulosta

Keksi-jäätelökakku valmistetaan näin:

  1. Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää seos muutamassa erässä taikinaan. Sekoita tasaiseksi ja nosta taikina jääkaappiin 30 minuutiksi.
  2. Kauli taikina kahden millin paksuiseksi levyksi jauhojen avulla. Leikkaa taikinasta kolme isoa keksiä (ø 17 cm) irtopohjavuoan reunojen avulla. Nosta keksit varovasti leivinpaperin päälle uunipellille. Tee lopusta taikinasta 10 pientä keksiä ja nosta ne myös pellille.
  3. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa 5–10 minuuttia, kunnes ne ovat saaneet pintaan hieman väriä. Jäähdytä keksit ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaapiin.
  4. Soseuta vadelmat ja mansikat eri kulhoissa. Jaa jäätelöpaketti tasaisesti molempien marjasoseiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Nosta jäätelöt hetkeksi pakastimeen odottamaan.
  5. Pingota leivinpaperi irtopohjavuokaan (ø 17 cm). Nosta pohjalle yksi keksiley ja päälle toista jäätelöistä. Levitä tasaiseksi ja päälle keksipohja. Toista sama toisella jäätelöllä. Nosta kakku pakastimeen vähintään 4 tunniksi, mieluiten yön yli.
  6. Lusikoi pienien keksien väliin vadelmahilloa ja purista keksit yhteen. Koristele kakku juuri ennen tarjoilua täytekekseillä, vaniljajäätelöpalloilla, vadelmilla ja mansikoilla. Ripottele pintaan hieman tomusokeria.
Kommentoi »