


Terveisiä Wienistä!
Keisarinsämpylät – kieputtele sämpylät kierteelle helposti vaihekuvien avulla!
3 h 20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 3 h 0 min
Itävaltalaisia keisarinsämpylöitä kutsutaan myös Wienin sämpylöiksi. Pehmeän voiset sämpylät leivotaan perinteisesti vehnätaikinasta, mutta spelttijauhot tuovat niihin rutkasti lisää makua.
Reseptin ainekset
8 kpl
2½ dl
vettä
2 tl
kuivahiivaa
1 tl
sokeria
1
muna
4 dl
speltti täysjyväjauhoja ((esim. Sun Spelt))
2 dl
vehnäjauhoja
1 tl
suolaa
2 rkl
voita
Pinnalle
2 rkl
unikonsiemeniä
Keisarinsämpylät − ohje:
- Sekoita vesi, hiiva ja sokeri isossa kulhossa. Anna olla 15 minuuttia. Riko muna kuppiin ja vatkaa rakenne rikki. Sekoita muna hiiva-vesiseokseen.
- Yhdistä jauhot ja suola. Sekoita ne muutamassa erässä nesteeseen. Alusta taikinaa yleiskoneella noin 10 minuuttia tai käsin noin 15 minuuttia. Lisää taikinaan huoneenlämpöinen voi vaivaamisen loppuvaiheessa.
- Siirrä taikina voilla siveltyyn kulhoon, peitä liinalla ja anna kohota 1 tunti. Paina kohonnutta taikinaa kädellä niin, että se laskeutuu. Venytä taikinan reunat kulhon keskelle, peitä taikina liinalla ja anna kohota toinen tunti.
- Kumoa taikina jauhotetulle leivonta-alustalle ja jaa se kahdeksaan osaan. Pyörittele sämpylöiksi ja anna kohota 15 minuuttia.
- Pyöritä sämpylät noin 20 cm pitkiksi tangoiksi. Tee tangon toiseen päähän löysä solmu. Pujota pidempi pää lenkin läpi vastakkaiselle puolelle. Yhdistä päät nipistämällä ne kiinni toisiinsa. Venytä yhdistetyt päät sämpylän alapuolelle ja paina keskelle sämpylää. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle pellille.
- Voitele sämpylät vedellä ja ripottele pinnalle reilusti unikonsiemeniä. Laita sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille ja kohota 15 minuuttia.
- Paista sämpylöitä 220 asteessa uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat