Kauracookiepopsit

2 h 10 min
5
0

Kauracookiepopsit

Teksti Arja Savela/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 1 kplmurotaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras Kauramurotaikinaa)
  • 200 gtuorejuustoa (appelsiinin- tai sitruunanmakuista)
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta

Kuorrutus

  • 200 gvalkosuklaata
  • 5 rklkoristerakeita

Lisäksi

  • tikkaritikkuja (leivontakaupoista) tai katkaistuja varrastikkuja
  • oasis-sieni + sokeria tai 1/2 vesimelonia

Tee näin

2 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Sulata taikinalevyt. Paista taikinoita leivinpaperin päällä pellillä 200-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Anna levyjen jäähtyä.

Murusta levyt sormin tai monitoimikoneen leikkuuterällä. Lisää seokseen huoneenlämpöinen tuorejuusto ja sitruunankuoriraaste. Sekoita tasaiseksi.

Pyörittele taikina pieniksi, tasakokoisiksi palloiksi. Työnnä palloihin tikut. Anna pallojen kovettua jääkaapissa vähintään tunti.

Sulata suklaa varovasti mikroaaltouunissa. Kasta pallojen päät tai pallot kokonaan sulaan suklaaseen ja sen jälkeen lautaselle levitettyihin nonparelleihin. Voit myös levittää suklaan veitsellä pallojen pintaan ja lusikoida päälle nonparelleja.

Nosta valmiit cookiepopsit pystyyn maljaan, jossa on oasis-sieni ja sokeria, tai työnnä ne puolikkaaseen vesimeloniin. Nosta jääkaappiin. Tarjoile cookiepopsit kylminä, jotta pallot pysyvät
tikuissaan.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä