Kaura-omenapaistos
45 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
30 minKaura-omenapaistos eli kauratoskaomenat on klassikkojälkiruoka, joissa omenalohkot kuorrutetaan uunissa makoisalla kauraseoksella. Tällä ohjeella valmistettu kaura-omenapaistos vie kielen!
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 9.10.2014

Kaura-omenapaistos
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kaura-omenapaistos
- 1000 gomenaa (hapokkaita)
- 1/2 dlvettä
Muruseos
- 3 dlkaurahiutaleita
- 100 gvoita (pehmeää)
- 1 dlfariinisokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 1 tlkanelia
Vaniljakastike
- 3 dltäysmaitoa
- 2 dlkuohukermaa
- 1 kplvaniljatankoa
- 1/2 dlsokeria
- 2 rklmaissitärkkelystä
- 2 kplkeltuaista
Katso kuvat valmistusvaiheista! →
Kaura-omenapaistos valmistuu näin:
- Pese omenat. Suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat lohkoiksi.
- Siirrä omenalohkot tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle vesi.
- Sekoita kulhossa kauratoska-muruseoksen ainekset yhteen, käsin nyppimällä.
- Murustele kauratoskamuruseos tasaisesti omenoiden päälle.
- Paista kaura-omenapaistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin ja omenat kypsyvät.
- Valmista vaniljakastike. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, halkaistu vaniljatanko, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset.
- Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen.
- Hauduta vaniljakastiketta viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee. Älä keitä, jotta keltuaiset eivät muutu kokkareisiksi.
- Ota vaniljakastike pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa kaura-omenapaistoksen kanssa.
Vinkki!
Samalla ohjeella voit tehdä myös muita marja- ja hedelmäpaistoksia. Kokeile täytteeksi luumuja tai omenoita ja puolukoita.
Valmistus vaihe vaiheelta