


Omena-kaurapaistos
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min
Omena-kaurapaistos eli kauratoskaomenat on klassikkojälkiruoka, joissa omenalohkot kuorrutetaan uunissa makoisalla kauraseoksella. Tällä ohjeella valmistettu omena-kaurapaistos vie kielen!
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaura-omenapaistos
1000 g
omenaa (hapokkaita)
1/2 dl
vettä
Muruseos
3 dl
kaurahiutaleita
100 g
voita (pehmeää)
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
Vaniljakastike
3 dl
täysmaitoa
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatankoa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
2 kpl
keltuaista
Omena-kaurapaistos – ohje:
- Pese omenat. Suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat lohkoiksi.
- Siirrä omenalohkot tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle vesi.
- Sekoita kulhossa kauratoska-muruseoksen ainekset yhteen, käsin nyppimällä.
- Murustele kauratoskamuruseos tasaisesti omenoiden päälle.
- Paista omena-kaurapaistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin ja omenat kypsyvät.
- Valmista vaniljakastike. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, halkaistu vaniljatanko, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset.
- Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen.
- Hauduta vaniljakastiketta viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee. Älä keitä, jotta keltuaiset eivät muutu kokkareisiksi.
- Ota vaniljakastike pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa omena-kaurapaistoksen kanssa.
Vinkki!
Samalla ohjeella voit tehdä myös muita marja- ja hedelmäpaistoksia. Kokeile täytteeksi luumuja tai omenoita ja puolukoita.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat