Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Omena-kaurapaistos

45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Omena-kaurapaistos eli kauratoskaomenat on klassikkojälkiruoka, joissa omenalohkot kuorrutetaan uunissa makoisalla kauraseoksella. Tällä ohjeella valmistettu omena-kaurapaistos vie kielen!

9.10.2014
Reseptin ainekset
4 annosta
Kaura-omenapaistos
1000 g
omenaa (hapokkaita)
1/2 dl
vettä
Muruseos
3 dl
kaurahiutaleita
100 g
voita (pehmeää)
1 dl
fariinisokeria
1 tl
vaniljasokeria
1 tl
kanelia
Vaniljakastike
3 dl
täysmaitoa
2 dl
kuohukermaa
1 kpl
vaniljatankoa
1/2 dl
sokeria
2 rkl
maissitärkkelystä
2 kpl
keltuaista

Omena-kaurapaistos – ohje:

  1. Pese omenat. Suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat lohkoiksi.
  2. Siirrä omenalohkot tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle vesi.
  3. Sekoita kulhossa kauratoska-muruseoksen ainekset yhteen, käsin nyppimällä.
  4. Murustele kauratoskamuruseos tasaisesti omenoiden päälle.
  5. Paista omena-kaurapaistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin ja omenat kypsyvät.
  6. Valmista vaniljakastike. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, halkaistu vaniljatanko, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset.
  7. Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen.
  8. Hauduta vaniljakastiketta viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee. Älä keitä, jotta keltuaiset eivät muutu kokkareisiksi.
  9. Ota vaniljakastike pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa omena-kaurapaistoksen kanssa.

Vinkki!

Samalla ohjeella voit tehdä myös muita marja- ja hedelmäpaistoksia. Kokeile täytteeksi luumuja tai omenoita ja puolukoita.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt