Kaura-omenapaistos

45 min
4.2
11

Kaura-omenapaistos

Kaura-omenapaistos eli kauratoskaomenat on klassikkojälkiruoka, joissa omenalohkot kuorrutetaan uunissa makoisalla kauraseoksella. Tällä ohjeella valmistettu kaura-omenapaistos vie kielen!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Toni Härkönen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1000 gomenaa (hapokkaita)
  • 1/2 dlvettä

Muruseos

  • 3 dlkaurahiutaleita
  • 100 gvoita (pehmeää)
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Vaniljakastike

  • 3 dltäysmaitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 rklmaissitärkkelystä
  • 2 kplkeltuaista

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min
Katso kuvat valmistusvaiheista! →

Kaura-omenapaistos eli kauratoskaomenat valmistetaan hapokkaista omenoista.

Pese omenat. Suomalaisia omenoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa omenat lohkoiksi.

Siirrä omenalohkot tilavaan uunivuokaan. Kaada päälle vesi.

Sekoita kulhossa kauratoska-muruseoksen ainekset yhteen, käsin nyppimällä.

Murustele kauratoskamuruseos tasaisesti omenoiden päälle.

Paista kaura-omenapaistosta 200-asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia tai kunnes paistos saa kauniin värin ja omenat kypsyvät.

Valmista vaniljakastike. Mittaa pinnoitettuun kattilaan maito, kerma, halkaistu vaniljatanko, sokeri, maissitärkkelys ja keltuaiset.

Kuumenna keskilämmöllä ja koko ajan sekoittaen.

Hauduta vaniljakastiketta viitisen minuuttia, kunnes kastike sakenee. Älä keitä, jotta keltuaiset eivät muutu kokkareisiksi.

Ota vaniljakastike pois levyltä ja anna jäähtyä. Tarjoa kaura-omenapaistoksen kanssa.

  • Samalla ohjeella voit tehdä myös muita marja- ja hedelmäpaistoksia. Kokeile täytteeksi luumuja tai omenoita ja puolukoita.
MITÄ PIDIT?
4.2
Katso myös nämä