Pikana pöytään
Kattilalasagne on lautasilla puolessa tunnissa – maukas arkiruoka valmistuu ilman uunia tai uunivuokaa
30 min
Kattilalasagne valmistuu yli puolet nopeammin kuin tavallinen lasagne. Pikaversiossa tutut ainekset kerrostellaan pataan tai kattilaan ja haudutellaan liedellä valmiiksi.
Reseptin ainekset
4 annosta
1
(puna)sipuli
3–4
valkosipulinkynttä
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
naudan jauhelihaa
2 rkl
tomaattisosetta
2 tl
välimeren- tai italianmaustesekoitusta
½–1 tl
chilihiutaleita
½ tl
mustapippuria
½ tl
suolaa
1 prk (400 g)
yrttistä tomaattipastakastiketta (esim. Mutti basilika)
8 dl
lihalientä (tai kanalientä)
½ pkt (à 500 g)
lasagnelevyjä
1 ps (65 g)
tuoretta pinaattia
1 dl
mozzarellajuustoa raastettuna
1 dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Lisäksi
1 rs (240 g)
ricottajuustoa
½ dl
mozzarellajuustoa raastettuna
½ dl
parmesaanijuustoa raastettuna
Kattilalasagne – ohje:
- Kuori ja kuutioi sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää jauheliha ja ruskista se.
- Lisää tomaattisose ja mausteet sekä pastakastike ja lihaliemi. Kuumenna kiehuvaksi.
- Paloittele lasagnelevyt pienemmiksi paloiksi ja lisää pataan. Anna padan porista hiljalleen 15 minuuttia, kunnes lasagnelevyt ovat pehmenneet. Lisää nestettä tarvittaessa.
- Lisää pinaatti ja juustoraasteet ja kuumenna vielä hetki. Viimeistele kattilalasagne ricottajuustolla ja juustoraasteilla.
Vinkki!
Jos haluat kattilalasagnesta kermaisen, voit lisätä siihen 1–2 dl ruokakermaa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat