


Japanilainen katsu curry – rapeaksi paistetun leikkeen ja maukkaan currykastikkeen yhdistelmä koukuttaa
Katsu curry on japanilainen arkiruoka, joka sisältää yleensä leivitettyä ja rapeaksi paistettua porsaan- tai broilerinfileetä, riisiä ja currykastiketta. Kasvisversio valmistuu tofuviipaleista.
Katsu curry – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
- Kuumenna öljy pannulla. Lisää sipulit ja inkivääri. Paista, kunnes ne hieman pehmenevät. Lisää curryjauhe ja kurkuma. Paista hetki käännellen. Lisää jauhot ja jatka sekoittelua minuutin verran.
- Lisää liemi ohuena nauhana samalla sekoittaen. Lisää kookosmaito, soijakastike ja sokeri. Kuumenna ja hauduta hetki. Siivilöi kastike halutessasi. Pidä lämpimänä.
- Nuiji leikkeitä hieman. Riko muna syvälle lautaselle ja vatkaa rakenne rikki. Pane vehnäjauhot toiselle lautaselle ja pankojauhot kolmannelle. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi pankojauhoissa. Paista reilussa öljyssä pannulla rapeiksi molemmin puolin.
- Tarjoa leikkeet kastikkeen, suikaloidun kaalin, versojen ja riisin kera.
Vinkki!
Japanilaista curryjauhetta saa ostettua japanilaisiin tuotteisiin erikoistuneista kaupoista, mutta voit valmistaa sitä myös itse.
Mittaa pannulle 1 rkl sinapinsiemeniä, 1,5 tl kanelia, 1 laakerinlehti murennettuna,
3 vihreää kardemummaa, 1 rkl korianterinsiemeniä, 1 rkl fenkolinsiemeniä, 2 tl juustokuminaa, 1 tl sarviapilansiemeniä, 0,5 tl neilikkaa, 1,5 tl mustapippuria, 1 tl paprikajauhetta, 1 rkl inkivääriä, 1 rkl kurkumaa, 0,5 tl cayennepippuria ja ripaus suolaa. Paahda hetki ja hienonna morttelissa. Siivilöi halutessasi.