Maku

Katkarapulaksa

20 min
5
2

Katkarapulaksa

MA
MU
2
5
Arjen kätevä katkarapulaksa saa makua chilistä, inkivääristä ja kookoksesta. Sopan täyttävyyden takaavat nuudelit, pavut ja katkaravut.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (2 annosta)

  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 4 dlkalalientä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 rklcurrytahnaa
  • 100 gnuudeleita
  • 100 gvihreitä papuja
  • 1 rkllimettimehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista katkarapulaksa näin:

Sulata ravut siivilässä. Huuhtele ja halkaise chili ja paprika. Poista niistä siemenet ja valkoiset kalvot. Hienonna paprika, chili ja valkosipuli.

Kuumenna kalaliemi ja kookosmaito kattilassa. Lisää chili, paprika, valkosipuli, inkivääri ja currytahna. Keitä 5 min. 

Murenna keittoon nuudelit ja pavut. Keitä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää ravut ja limetti. Kuumenna, mutta älä keitä katkarapulaksaa, jotta ravut eivät sitkisty.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä