Maku

Katkarapulaksa

20 min
MA
MU
5
2

Arjen kätevä katkarapulaksa saa makua chilistä, inkivääristä ja kookoksesta. Sopan täyttävyyden takaavat nuudelit, pavut ja katkaravut.
Tulosta
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (2 annosta)

  • 200 gkatkarapuja (pakaste)
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 1 kplpaprikaa (punaista)
  • 1 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 rkltuoretta inkivääriä (raastettuna)
  • 4 dlkalalientä
  • 4 dlkookosmaitoa
  • 1 rklcurrytahnaa
  • 100 gnuudeleita
  • 100 gvihreitä papuja
  • 1 rkllimettimehua

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Valmista katkarapulaksa näin:

Sulata ravut siivilässä. Huuhtele ja halkaise chili ja paprika. Poista niistä siemenet ja valkoiset kalvot. Hienonna paprika, chili ja valkosipuli.

Kuumenna kalaliemi ja kookosmaito kattilassa. Lisää chili, paprika, valkosipuli, inkivääri ja currytahna. Keitä 5 min. 

Murenna keittoon nuudelit ja pavut. Keitä muutama minuutti, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Lisää ravut ja limetti. Kuumenna, mutta älä keitä katkarapulaksaa, jotta ravut eivät sitkisty.

MITÄ PIDIT?
5