


Illallinen kahdelle
Katajanmarjaporo ja puolukka-portviinikastike – katajanmarjat antavat lihaan elegantin vivahteen
9 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 9 h 0 min
Tarjoa juhlavan illallisen pääruokana katajanmarjoilla maustettua poronfileetä ja puolukkaista portviinikastiketta. Lisukkeeksi sopii vaikka omenaiset ruusukaalit.
Reseptin ainekset
2 annosta
noin 300 g
poron sisä- tai ulkofileetä
5
katajanmarjaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
2
oksaa rosmariinia
Puolukka-portviinikastike
1
salottisipuli
2 rkl + 25 g
voita
5 dl
vettä
1½ dl
portviiniä
1
lihaliemikuutio tai 1½ rkl liha- tai riistafondia
1 dl
puolukoita
1
laakerinlehti
1 rkl
maissitärkkelystä
3 rkl
vettä
Katajanmarjaporo – ohje:
- Sulata jäinen liha jääkaapissa, noin 8 tuntia.
- Murskaa katajanmarjat, suola ja pippuri morttelissa. Hiero mausteseos lihan pintaan. Anna maustua tunti jääkaapissa.
- Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää rosmariinit.
- Paista fileitä kuumalla pannulla paistorasvalla valellen 2–3 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpö on 52 astetta.
- Ota lihat ja yrtit pannulta. Anna lihojen vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä 5 minuuttia. Viimeistele lisäämällä pinnalle paistettua rosmariinia.
Puolukka-portviinikastike – ohje:
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa (2 rkl) pannulla 2 minuuttia. Lisää vesi, viini ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää 0,5 dl puolukoita ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
- Sekoita tärkkelys veteen. Lisää seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kastike saostuu.
- Kuutioi kylmä voi. Vispaa kuutiot muutamassa erässä kastikkeeseen. Lisää loput puolukat. Tarjoa poronfileen kanssa.
Katajanmarjaporon lisukkeeksi sopii ruusukaali-omenapaistos – valmistuu 20 minuutissa, nappaa resepti!

Ruusukaalin makeus ja omenan hapokkuus sopivat mainiosti yhteen. Timjami kruunaa kombon.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat