Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Illallinen kahdelle

Katajanmarjaporo ja puolukka-portviinikastike – katajanmarjat antavat lihaan elegantin vivahteen

9 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 9 h 0 min

Tarjoa juhlavan illallisen pääruokana katajanmarjoilla maustettua poronfileetä ja puolukkaista portviinikastiketta. Lisukkeeksi sopii vaikka omenaiset ruusukaalit.

1.10.2024

Reseptin ainekset
2 annosta
noin 300 g
poron sisä- tai ulkofileetä
5
katajanmarjaa
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
2 rkl
oliiviöljyä
2 rkl
voita
2
oksaa rosmariinia
Puolukka-portviinikastike
1
salottisipuli
2 rkl + 25 g
voita
5 dl
vettä
1½ dl
portviiniä
1
lihaliemikuutio tai 1½ rkl liha- tai riistafondia
1 dl
puolukoita
1
laakerinlehti
1 rkl
maissitärkkelystä
3 rkl
vettä

Katajanmarjaporo – ohje:

  1. Sulata jäinen liha jääkaapissa, noin 8 tuntia.
  2. Murskaa katajanmarjat, suola ja pippuri morttelissa. Hiero mausteseos lihan pintaan. Anna maustua tunti jääkaapissa.
  3. Ota lihat huoneenlämpöön puoli tuntia ennen paistamista. Kuumenna öljy ja voi pannulla. Lisää rosmariinit.
  4. Paista fileitä kuumalla pannulla paistorasvalla valellen 2–3 minuuttia per puoli tai kunnes sisälämpö on 52 astetta.
  5. Ota lihat ja yrtit pannulta. Anna lihojen vetäytyä kevyesti foliolla peitettynä 5 minuuttia. Viimeistele lisäämällä pinnalle paistettua rosmariinia.

Puolukka-portviinikastike – ohje:

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulia voissa (2 rkl) pannulla 2 minuuttia. Lisää vesi, viini ja liemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää 0,5 dl puolukoita ja laakerinlehti. Keitä hiljalleen 15 minuuttia.
  2. Sekoita tärkkelys veteen. Lisää seos kastikkeeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 5 minuuttia, kunnes kastike saostuu.
  3. Kuutioi kylmä voi. Vispaa kuutiot muutamassa erässä kastikkeeseen. Lisää loput puolukat. Tarjoa poronfileen kanssa.

Katajanmarjaporon lisukkeeksi sopii ruusukaali-omenapaistos – valmistuu 20 minuutissa, nappaa resepti!

Omena-ruusukaalipaistos siniharmaalla lautasella.
Ruusukaalin makeus ja omenan hapokkuus sopivat mainiosti yhteen. Timjami kruunaa kombon.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt