Kotivinkki

Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia

25 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
Keitä kattilallinen lämmittävää, aasialaista laksakeittoa, jossa on sattumina maistuvia vegepullilla! Jauhelihan kaltainen, herne-härkäpapupohjainen jauhis on helppo pyöritellä pulliksi ja kypsentää ilman paistamista suoraan maukkaassa liemessä.
KA
MA
0
0
Julkaistu: 1.2.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 1 pkt Vihreät jauhista (HK) (270 g)
  • ½ pss sipulikeittoaineksia
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1 tl currya

Liemi

  • 1valkosipulinkynsi
  • 2 tlinkivääriä raasteena
  • 2 tlpunaista currytahnaa
  • 1 tlöljyä
  • 6 dlvettä
  • 1 rklkasvisfondia
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 1 rkllimen mehua
  • 1 rklsoijakastiketta

Lisäksi

  • 200 gtäysjyvänuudeleita
  • 1parsakaali
  • 100 gsokeriherneitä
  • 5 dlsalaattipinaattia
  • 1lime lohkoina
  • 1–2 punaista chilipalkoa hienonnettuna
Tulosta

Kasvispyörykkälaksa valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhiksen joukkoon sipulikeittoainekset ja mausteet. Pyöritä jauhismassa pieniksi pyöryköiksi leivinpaperin päälle.
  2. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja currytahnaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput liemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kasvispyöryköitä kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi.
  4. Leikkaa parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Lisää parsakaali ja sokeriherneet keittoon ja anna keiton kiehua vielä noin minuutti.
  5. Annostele nuudelit ja keitto syville lautasille ja ripottele pinaatti keiton pinnalle. Tarjoa limelohkojen ja tuoreen chilin kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN

Kaipaatko lisää inspiraatiota? Osta Chocochilin arkiruokaa -keittokirja Meillä kotona -kaupoista!

SISÄLTÖ JATKUU
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »