Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia
Kasvis
Maidoton
25 min
Keitä kattilallinen lämmittävää, aasialaista laksakeittoa, jossa on sattumina maistuvia vegepullilla! Jauhelihan kaltainen, herne-härkäpapupohjainen jauhis on helppo pyöritellä pulliksi ja kypsentää ilman paistamista suoraan maukkaassa liemessä.
Sekoita jauhiksen joukkoon sipulikeittoainekset ja mausteet. Pyöritä jauhismassa pieniksi pyöryköiksi leivinpaperin päälle.
Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja currytahnaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput liemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kasvispyöryköitä kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
Keitä nuudelit kypsiksi.
Leikkaa parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Lisää parsakaali ja sokeriherneet keittoon ja anna keiton kiehua vielä noin minuutti.
Annostele nuudelit ja keitto syville lautasille ja ripottele pinaatti keiton pinnalle. Tarjoa limelohkojen ja tuoreen chilin kanssa.