0(0)
Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia
Kasvis
Maidoton
25 min
Keitä kattilallinen lämmittävää, aasialaista laksakeittoa, jossa on sattumina maistuvia vegepullilla! Jauhelihan kaltainen, herne-härkäpapupohjainen jauhis on helppo pyöritellä pulliksi ja kypsentää ilman paistamista suoraan maukkaassa liemessä.
1.2.2021
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt Vihreät jauhista (HK) (270 g)
½ pss sipulikeittoaineksia
1 tljuustokuminaa
1 tl currya
Liemi
1valkosipulinkynsi
2 tlinkivääriä raasteena
2 tlpunaista currytahnaa
1 tlöljyä
6 dlvettä
1 rklkasvisfondia
2 dlkookosmaitoa
1 rkllimen mehua
1 rklsoijakastiketta
Lisäksi
200 gtäysjyvänuudeleita
1parsakaali
100 gsokeriherneitä
5 dlsalaattipinaattia
1lime lohkoina
1–2 punaista chilipalkoa hienonnettuna

Kasvispyörykkälaksa valmistuu näin:

  1. Sekoita jauhiksen joukkoon sipulikeittoainekset ja mausteet. Pyöritä jauhismassa pieniksi pyöryköiksi leivinpaperin päälle.
  2. Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja currytahnaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput liemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kasvispyöryköitä kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
  3. Keitä nuudelit kypsiksi.
  4. Leikkaa parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Lisää parsakaali ja sokeriherneet keittoon ja anna keiton kiehua vielä noin minuutti.
  5. Annostele nuudelit ja keitto syville lautasille ja ripottele pinaatti keiton pinnalle. Tarjoa limelohkojen ja tuoreen chilin kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo