


Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia
25 min
Keitä kattilallinen lämmittävää, aasialaista laksakeittoa, jossa on sattumina maistuvia vegepullia! Jauhelihan kaltainen mutta kasvispohjainen jauhis on helppo pyöritellä pulliksi ja kypsentää ilman paistamista suoraan maukkaassa liemessä.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 pkt
kasvisjauhista (noin 270 g)
½ pss
sipulikeittoaineksia
1 tl
juustokuminaa
1 tl
currya
Liemi
1
valkosipulinkynsi
2 tl
inkivääriä raasteena
2 tl
punaista currytahnaa
1 tl
öljyä
6 dl
vettä
1 rkl
kasvisfondia
2 dl
kookosmaitoa
1 rkl
limen mehua
1 rkl
soijakastiketta
Lisäksi
200 g
täysjyvänuudeleita
1
parsakaali
100 g
sokeriherneitä
5 dl
salaattipinaattia
1
lime lohkoina
1–2
punaista chilipalkoa hienonnettuna
Kasvispyörykkälaksa valmistuu näin:
- Sekoita jauhiksen joukkoon sipulikeittoainekset ja mausteet. Pyöritä jauhismassa pieniksi pyöryköiksi leivinpaperin päälle. Pyörittele pyörykät tarvittaessa kostetuin käsin, jos massa tuntuu kaipaavan lisää kosteutta.
- Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja currytahnaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput liemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kasvispyöryköitä kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
- Keitä nuudelit kypsiksi.
- Leikkaa parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Lisää parsakaali ja sokeriherneet keittoon ja anna keiton kiehua vielä noin minuutti.
- Annostele nuudelit ja keitto syville lautasille ja ripottele pinaatti keiton pinnalle. Tarjoa limelohkojen ja tuoreen chilin kanssa.
Päivitetty 10.1.2024.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat