Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia
25 min
{
Aktiivinen
25 minPassiivinen
Keitä kattilallinen lämmittävää, aasialaista laksakeittoa, jossa on sattumina maistuvia vegepullilla! Jauhelihan kaltainen, herne-härkäpapupohjainen jauhis on helppo pyöritellä pulliksi ja kypsentää ilman paistamista suoraan maukkaassa liemessä.
KA
MA
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 1.2.2021

Nam, keitossasi on pyöryköitä! Kasvispyörykkälaksa valmistuu puolessa tunnissa ja vieläpä ilman paistopuuhia
Ainekset (4 annosta)
- 1 pkt Vihreät jauhista (HK) (270 g)
- ½ pss sipulikeittoaineksia
- 1 tljuustokuminaa
- 1 tl currya
Liemi
- 1valkosipulinkynsi
- 2 tlinkivääriä raasteena
- 2 tlpunaista currytahnaa
- 1 tlöljyä
- 6 dlvettä
- 1 rklkasvisfondia
- 2 dlkookosmaitoa
- 1 rkllimen mehua
- 1 rklsoijakastiketta
Lisäksi
- 200 gtäysjyvänuudeleita
- 1parsakaali
- 100 gsokeriherneitä
- 5 dlsalaattipinaattia
- 1lime lohkoina
- 1–2 punaista chilipalkoa hienonnettuna
Kasvispyörykkälaksa valmistuu näin:
- Sekoita jauhiksen joukkoon sipulikeittoainekset ja mausteet. Pyöritä jauhismassa pieniksi pyöryköiksi leivinpaperin päälle.
- Hienonna valkosipuli ja raasta inkivääri. Paista valkosipulia, inkivääriä ja currytahnaa kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää loput liemen aineet ja kuumenna kiehuvaksi. Kypsennä kasvispyöryköitä kiehuvassa liemessä noin 5 minuuttia.
- Keitä nuudelit kypsiksi.
- Leikkaa parsakaali sopiviksi suupaloiksi. Lisää parsakaali ja sokeriherneet keittoon ja anna keiton kiehua vielä noin minuutti.
- Annostele nuudelit ja keitto syville lautasille ja ripottele pinaatti keiton pinnalle. Tarjoa limelohkojen ja tuoreen chilin kanssa.
MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Kaipaatko lisää inspiraatiota? Osta Chocochilin arkiruokaa -keittokirja Meillä kotona -kaupoista!
SISÄLTÖ JATKUU
Katso myös
MITÄ PIDIT?
0