Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
1 h 15 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
45 minKasvispiirakka on oikea kasvimaan tyhjennys! Rapean pohjan, ihanan muhkean täytteen ja makujen yhdistelmä on yksinkertaisesti herkullinen. Ihastu sinäkin lukijamme Annen suosikkiohjeeseen!
KA
4.1
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 16.9.2015

Kasvispiirakka – suolaisessa klassikossa on mehevä täyte ja kunnolla makua
Reseptin ainekset (12 palaa)
Kasvispiirakan pohja
- 2 dlvehnäjauhoja
- 1 dlruisjauhoja
- 1 tlleivinjauhetta
- ½ tlsuolaa
- 150 gvoita (tai leivontamargariinia)
- ½–1 dlvettä (kylmää)
Kasvispiirakan täyte
- 2porkkanaa
- 2sipulia
- 2 pientäpunaista paprikaa
- 1 (noin 400 g)kesäkurpitsa
- 3 kplvalkosipulinkynttä
- 2 rklrypsiöljyä
- 75 gaurinkokuivattua tomaattia (1 dl silputtuna)
- ½ dlauringonkukansiemeniä
- 2 dlruokakermaa
- 2 munaa
- 150 gjuustoraastetta (rasvaa 25–35 %)
- 1 tlsuolaa
- 1 tlbasilikaa
- ¾ tlmustapippuria
Kasvispiirakka valmistuu näin:
- Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. (Jos käytät irtopohjaista vuokaa, leikkaa sen pohjalle leivinpaperipala ja voitele reunat.)
- Nosta vuoka jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. Valmista sillä aikaa täyte.
- Kuori porkkanat ja sipulit. Poista paprikoiden kannat ja siemenet. Suikaloi tai kuutioi kaikki kasvikset.
- Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai isossa kattilassa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja osa nesteestä haihtuu. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja siemenet. Nosta liedeltä.
- Esipaista kasvispiirakkapohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.
- Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kääntele seos hieman jäähtyneen kasvistäytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Huiskauta pinnalle auringonkukansiemeniä. Paista kasvispiirakkaa vielä uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.
- Anna kasvispiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Kermainen kantarellipiirakka
Maku

Paras suolainen piirakka – tässä lukijoidemme 10 suosikkia + nopea bonusherkku!

Juurespiirakka ja pähkinäinen piirakkataikina
Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustoquiche
Maku

Herkullinen kesäkurpitsa-sinihomejuustopiirakka
Maku

Västerbottenjuustopiirakka
Maku

Punajuuri-fetagalette
Maku

Kantarellikeikaus
Maku