Maku

Kasvispiirakka

1 h 15 min
3.9
7

Kasvispiirakka

 Lukijamme Annen kasvispiirakka on oikea kasvimaan tyhjennys! Rapean pohjan, ihanan muhkean täytteen ja makujen yhdistelmä on yksinkertaisesti herkullinen.
Teksti Anne Tammela, Emilia Kolari
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gvoita (tai leivontamargariinia)
  • 1/2 - 1 dlvettä (kylmää)

Täyte

  • 2 kplporkkanaa
  • 2 kplsipulia
  • 2 kplpaprikaa (punaista, pientä)
  • 1 kplkesäkurpitsaa (noin 400 g)
  • 3 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 75 gaurinkokuivattua tomaattia (1 dl silputtuna)
  • 1/2 dlauringonkukansiemeniä
  • 2 dlruokakermaa
  • 2 kplmunaa
  • 150 gjuustoa (rasvaa 25-35 %) (raastetta)
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlbasilikaa
  • 3/4 tlmustapippuria

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Kasvispiirakka valmistuu näin:

Sekoita pohjan kuivat aineet kulhossa. Nypi joukkoon kylmä rasva. Lisää vesi ja sekoita taikina tasaiseksi.

Taputtele taikina piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille jauhoja apuna käyttäen. (Jos käytät irtopohjaista vuokaa, leikkaa sen pohjalle leivinpaperipala ja voitele reunat.)

Nosta vuoka jääkaappiin noin puolen tunnin ajaksi. Valmista sillä aikaa täyte.

Kuori porkkanat ja sipulit. Poista paprikoiden kannat ja siemenet. Suikaloi tai kuutioi kaikki kasvikset. 

Kuullota kasviksia öljyssä paistokasarissa tai isossa kattilassa, kunnes kasvikset hieman pehmenevät ja osa nesteestä haihtuu. Lisää aurinkokuivatut tomaatit ja siemenet. Nosta liedeltä.

Esipaista piirakkapohjaa 200-asteisen uunin alaosassa noin 10 minuuttia.

Sekoita kerma, munat, juustoraaste ja mausteet keskenään. Kääntele seos hieman jäähtyneen kasvistäytteen joukkoon. Levitä täyte esipaistetun pohjan päälle. Huiskauta pinnalle auringonkukansiemeniä. Jatka paistamista uunin keskitasolla 20–30 minuuttia.

Anna kasvispiirakan vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä