Kotivinkki

Kasvisliemi

1 h
KA
3.25
0

Paras kasvisliemi on itse tehty. Liemen maku on puhdas ja monivivahteinen. Tee kasvislientä kerralla iso satsi, pakasta ja lisää ruokiin, kun tarvitset.
Tulosta
Teksti Kati Lindfors
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset

  • 1 lpaloiteltuja juureksia, vihanneksia ja yrttejä esimerkiksi:
  • pala lanttua
  • 1purjo
  • pala selleriä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3porkkanaa
  • 1tomaatti
  • muutama oksa persiljaa
  • vettä
  • 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 5mustapippuria
  • 1–2 tlsuolaa

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN10 min
PASSIIVINEN50 min

Kasvisliemi | n. 1 l kasvislientä 1. Kuori ja paloittele kasvikset. Lado kasvispalat sekä mausteet kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät.

2. Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen 40–50 minuuttia.

3. Siivilöi kasvisliemi. Käytä se saman tien ruokaan tai jäähdytä ja pakasta. Liemikasvikset voit käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

Paloittele kattilaan kaapista löytyviä kasviksia ja yrttejä. Selleri, lanttu, porkkana, palsternakka, sipuli, purjo ja valkosipuli ovat perinteisiä liemijuureksia. Makua ja väriä antavat myös fenkoli, sienet, tomaatti ja paprika.

MITÄ PIDIT?
3.25