Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kasvisliemi

55 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 45 min

Paras kasvisliemi on itse tehty. Liemen maku on puhdas ja monivivahteinen. Tee kasvislientä kerralla iso satsi, pakasta ja lisää ruokiin, kun tarvitset.

26.11.2014
Reseptin ainekset
1–1,5 litraa
Kasvisliemi
500–750 g
paloiteltuja liemikasviksia (esim. selleriä tai lehtiselleriä, lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia ja purjoa)
3
valkosipulinkynttä
tuoreita yrttejä (persiljaa, timjamia, rosmariinia, kirveliä ja/tai rakuunaa))
1½–2 l
vettä
10
maustepippuria
5
laakerinlehteä
5
mustapippuria
1–2 tl
suolaa

Kasvisliemi – ohje:

  1. Kuori ja paloittele kasvikset. Lado kasvispalat sekä mausteet kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät.
  2. Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen 30–45 minuuttia.
  3. Siivilöi kasvisliemi. Käytä se saman tien ruokaan tai jäähdytä ja pakasta. Liemikasvikset voit käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

Vinkit!

  • Ohjeella valmistuu 1–1,5 litraa käyttövalmista kasvislientä. Jos haluat voimakasta liemitiivistettä, keitä valmista, siivilöityä lientä kasaan, kunnes sitä on jäljellä noin puolet.
  • Paloittele kattilaan kaapista löytyviä kasviksia ja yrttejä. Selleri, lanttu, porkkana, palsternakka, sipuli, purjo ja valkosipuli ovat perinteisiä liemijuureksia. Kasvisliemi saa makua ja väriä myös fenkolista, sienistä, tomaatista ja paprikasta.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt