Kotivinkki

Kasvisliemi

1 h
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
50 min
Paras kasvisliemi on itse tehty. Liemen maku on puhdas ja monivivahteinen. Tee kasvislientä kerralla iso satsi, pakasta ja lisää ruokiin, kun tarvitset.
KA
4.2
0
Julkaistu: 26.11.2014


Ainekset

  • 1 lpaloiteltuja juureksia, vihanneksia ja yrttejä esimerkiksi:
  • pala lanttua
  • 1purjo
  • pala selleriä
  • 3valkosipulinkynttä
  • 3porkkanaa
  • 1tomaatti
  • muutama oksa persiljaa
  • vettä
  • 10maustepippuria
  • 5laakerinlehteä
  • 5mustapippuria
  • 1–2 tlsuolaa
Tulosta

Kasvisliemi | n. 1 l kasvislientä 1. Kuori ja paloittele kasvikset. Lado kasvispalat sekä mausteet kattilaan ja laske päälle niin paljon vettä, että kasvikset juuri peittyvät.

2. Keitä kasvislientä maltillisesti poreillen 40–50 minuuttia.

3. Siivilöi kasvisliemi. Käytä se saman tien ruokaan tai jäähdytä ja pakasta. Liemikasvikset voit käyttää esimerkiksi sosekeittoon.

Paloittele kattilaan kaapista löytyviä kasviksia ja yrttejä. Selleri, lanttu, porkkana, palsternakka, sipuli, purjo ja valkosipuli ovat perinteisiä liemijuureksia. Makua ja väriä antavat myös fenkoli, sienet, tomaatti ja paprika.

Kommentoi »