Kotivinkki

Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona

1 h
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen45 min
Kasvishernekeitto valmistuu näppärästi kuivatuista, halkaistuista herneistä, joita ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Lisää halutessasi keittoon Härkistä tai soijarouhetta.
VE
3.83
0
Kuvat Hannes Paananen


Ainekset (4 annosta)

Kasvishernekeitto

  • 4 dlkuivattuja ja kuorittuja puolikkaita herneitä (Papuset & Jyväset)
  • 2sipulia
  • 2porkkanaa
  • 150 gjuuriselleriä
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1,3 lvettä
  • 2 rklkasvisfondia
  • 1 tlsuolaa
  • ½ tlmustapippuria
  • ½ dltimjamia hienonnettuna
  • ½ dltilliä hienonnettuna
Tulosta

Kasvishernekeitto valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja valuta herneet. Hienonna sipulit, kuutioi porkkanat ja selleri.
  2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää herneet, vesi ja kasvisfondi. Kiehauta ja poista vaahto keiton päältä.
  3. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.
  4. Mausta kasvishernekeitto suolalla, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.
MITÄ PIDIT?
3.83