3,8(6)
Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona
Vegaaninen
1 h
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kasvishernekeitto valmistuu näppärästi kuivatuista, halkaistuista herneistä, joita ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Lisää halutessasi keittoon Härkistä tai soijarouhetta.
20.2.2020
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
4 annosta
Kasvishernekeitto
4 dlkuivattuja ja kuorittuja puolikkaita herneitä (Papuset & Jyväset)
2sipulia
2porkkanaa
150 gjuuriselleriä
2 rklrypsiöljyä
1,3 lvettä
2 rklkasvisfondia
1 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
½ dltimjamia hienonnettuna
½ dltilliä hienonnettuna

Kasvishernekeitto valmistetaan näin:

  1. Huuhtele ja valuta herneet. Hienonna sipulit, kuutioi porkkanat ja selleri.
  2. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää herneet, vesi ja kasvisfondi. Kiehauta ja poista vaahto keiton päältä.
  3. Keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.
  4. Mausta kasvishernekeitto suolalla, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo