Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minKasvishernekeitto valmistuu näppärästi kuivatuista, halkaistuista herneistä, joita ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Lisää halutessasi keittoon Härkistä tai soijarouhetta.
VE
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 20.2.2020

Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona
Reseptin ainekset (4 annosta)
Kasvishernekeitto
- 4 dlkuivattuja ja kuorittuja puolikkaita herneitä (Papuset & Jyväset)
- 2sipulia
- 2porkkanaa
- 150 gjuuriselleriä
- 2 rklrypsiöljyä
- 1,3 lvettä
- 2 rklkasvisfondia
- 1 tlsuolaa
- ½ tlmustapippuria
- ½ dltimjamia hienonnettuna
- ½ dltilliä hienonnettuna
Kasvishernekeitto valmistetaan näin:
- Huuhtele ja valuta herneet. Hienonna sipulit, kuutioi porkkanat ja selleri.
- Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää herneet, vesi ja kasvisfondi. Kiehauta ja poista vaahto keiton päältä.
- Keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.
- Mausta kasvishernekeitto suolalla, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.

Hernekeitto on laskiaisen klassikko – mutta minkä kanssa se kuuluu syödä?

Tofu-kasvishernekeitto – perinteisen hernarin ruokaisampi vegeversio
Maku

Hernekeitto uunissa – vielä enemmän makua kuin perinteisessä versiossa
Maku

Silkkitien hernekeitto – keltaisessa sosekeitossa ihastuttavat eksoottiset mausteet
Maku

Tahini-hernesosekeitto – keitä torstain toivekeitto vaihteeksi pakasteherneistä
Maku

Lehtiselleri-papukeitto – kevyt ja raikas arkisoppa, johon uppoaa koko pussillinen selleriä
Maku

Kaukomaiden papukeitto
Maku

Mausteinen tomaatti-papukeitto
Kotivinkki