


Kasvishernekeitto – unohda herneiden liottaminen ja valmista suosikkisoppa makoisana pikaversiona
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Kasvishernekeitto valmistuu näppärästi kuivatuista, halkaistuista herneistä, joita ei tarvitse liottaa ennen keittämistä. Lisää halutessasi keittoon Härkistä tai soijarouhetta.
Reseptin ainekset
4 annosta
Kasvishernekeitto
4 dl
kuivattuja ja kuorittuja puolikkaita herneitä (Papuset & Jyväset)
2
sipulia
2
porkkanaa
150 g
juuriselleriä
2 rkl
rypsiöljyä
1,3 l
vettä
2 rkl
kasvisfondia
1 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
timjamia hienonnettuna
½ dl
tilliä hienonnettuna
Kasvishernekeitto valmistetaan näin:
- Huuhtele ja valuta herneet. Hienonna sipulit, kuutioi porkkanat ja selleri.
- Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa. Lisää herneet, vesi ja kasvisfondi. Kiehauta ja poista vaahto keiton päältä.
- Keitä miedolla lämmöllä 45 minuuttia, kunnes herneet ovat kypsiä.
- Mausta kasvishernekeitto suolalla, mustapippurilla ja tuoreyrteillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat