Maku

Kasvishernekeitto

30 min
3.8
2

Kasvishernekeitto

GL
KA
LA
MA
MU
2
3.8
Nopea ja herkullinen kasvishernekeitto valmistuu hernehiutaleista.
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Timo Pyykkö
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplsipulia
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 2 kplporkkanaa
  • 200 gkesäkurpitsaa
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 1 tlkorianterinsiemeniä
  • 1/2 tljuustokuminaa
  • 13 dlvettä
  • 1 kplkasvisliemikuutiota
  • 3/4 tlsuolaa
  • 2 dlhernerouhetta (tai kuivattuja, esikypsytettyjä hernehiutaleita, GoGreen)
  • 2 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (kaurapohjaista)

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN15 min

Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja kuutioi porkkanat pieneksi. Huuhtele kesäkurpitsa ja raasta se karkeaksi.

Kuullota kasvikset kevyesti öljyssä kattilassa. Lisää korianterinsiemenet ja juustokumina ja kuullota hetki.

Lisää vesi, kasvisliemikuutio, suola ja herneet. Keitä kannen alla keskilämmöllä 15 minuuttia, kunnes kasvikset kypsyvät.

Lisää lopuksi kaurakerma. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

MITÄ PIDIT?
3.8
Katso myös nämä