4,3(18)
Karviais-toskapiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Tuunaa toskapiirakka uudenlaiseksi karviaisilla! Tässä karviais-toskapiirakassa hiivataikina saa ylleen vaniljaisen rahkakerroksen sekä reilun ropsauksen rapeaa mantelitoskaa.
24.8.2008
 |
Maku
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
25 ghiivaa
1 1/4 dlkevytmaitoa
3/4 dlsokeria
1/4 tlsuolaa
75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
5 dlvehnäjauhoja
Täyte
1 1/2 dlsokeria
1 1/2 rklvaniljasokeria
2 kplmunaa
750 gmaitorahkaa
100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
63 gvaniljakastikeaineksia
750 gkarviaisia
Mantelitoska
175 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
2 1/2 dlsokeria
200 gmantelirouhetta
4 rklkevytmaitoa
2 kplmunaa
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä vaniljakastikeainekset. Sekoita tasaiseksi.
  3. Valmista mantelitoska. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja maito, sekoita ja nosta liedeltä. Anna toskan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli kohonnut hiivataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ohut kerros rahkatäytettä. Ripottele karviaiset tasaisesti rahkan päälle.
  5. Levitä loput rahkatäytteestä marjojen päälle. Kuorruta koko piirakka mantelitoskalla.
  6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte tuntuu uunista otettaessa melko löysältä, mutta kiinteytyy jäähtyessä.
2 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.