Maku

Karviais-toskapiirakka

1 h 20 min
{
Aktiivinen
40 min
Passiivinen
40 min
Tuunaa toskapiirakka uudenlaiseksi karviaisilla! Tässä karviais-toskapiirakassa hiivataikina saa ylleen vaniljaisen rahkakerroksen sekä reilun ropsauksen rapeaa mantelitoskaa.
4.3
2


Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 25 ghiivaa
  • 1 1/4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 750 gmaitorahkaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 63 gvaniljakastikeaineksia
  • 750 gkarviaisia

Mantelitoska

  • 175 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 200 gmantelirouhetta
  • 4 rklkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa
Tulosta
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
  2. Valmista täyte. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä vaniljakastikeainekset. Sekoita tasaiseksi.
  3. Valmista mantelitoska. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja maito, sekoita ja nosta liedeltä. Anna toskan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat. Sekoita tasaiseksi.
  4. Kauli kohonnut hiivataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ohut kerros rahkatäytettä. Ripottele karviaiset tasaisesti rahkan päälle.
  5. Levitä loput rahkatäytteestä marjojen päälle. Kuorruta koko piirakka mantelitoskalla.
  6. Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte tuntuu uunista otettaessa melko löysältä, mutta kiinteytyy jäähtyessä.
MITÄ PIDIT?
4.31
2 kommenttia