


Karviais-toskapiirakka
1 h 20 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 40 min
Tuunaa toskapiirakka uudenlaiseksi karviaisilla! Tässä karviais-toskapiirakassa hiivataikina saa ylleen vaniljaisen rahkakerroksen sekä reilun ropsauksen rapeaa mantelitoskaa.
Reseptin ainekset
25 palaa
Pohja
25 g
hiivaa
1 1/4 dl
kevytmaitoa
3/4 dl
sokeria
1/4 tl
suolaa
75 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
5 dl
vehnäjauhoja
Täyte
1 1/2 dl
sokeria
1 1/2 rkl
vaniljasokeria
2 kpl
munaa
750 g
maitorahkaa
100 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
63 g
vaniljakastikeaineksia
750 g
karviaisia
Mantelitoska
175 g
leivontamargariinia (rasvaa 80 %)
2 1/2 dl
sokeria
200 g
mantelirouhetta
4 rkl
kevytmaitoa
2 kpl
munaa
- Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa puoli tuntia.
- Valmista täyte. Vaahdota sokerit ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rahka, sulatettu ja jäähdytetty voi sekä vaniljakastikeainekset. Sekoita tasaiseksi.
- Valmista mantelitoska. Sulata voi kattilassa, lisää sokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri on paahtunut vaaleanruskeaksi. Lisää mantelirouhe ja maito, sekoita ja nosta liedeltä. Anna toskan jäähtyä kädenlämpöiseksi ja lisää munat. Sekoita tasaiseksi.
- Kauli kohonnut hiivataikina jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Levitä pohjalle ohut kerros rahkatäytettä. Ripottele karviaiset tasaisesti rahkan päälle.
- Levitä loput rahkatäytteestä marjojen päälle. Kuorruta koko piirakka mantelitoskalla.
- Paista uunin alatasolla 200 asteessa noin 40 minuuttia. Täyte tuntuu uunista otettaessa melko löysältä, mutta kiinteytyy jäähtyessä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat