Maku

Karviais-toskapiirakka

1 h 20 min
4.1
0

Karviais-toskapiirakka

Tuunaa toskapiirakka uudenlaiseksi karviaisilla! Tässä karviais-toskapiirakassa hiivataikina saa ylleen vaniljaisen rahkakerroksen sekä reilun ropsauksen rapeaa mantelitoskaa.
Teksti Elisa Johansson
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 palaa)

Pohja

  • 25 ghiivaa
  • 1 1/4 dlkevytmaitoa
  • 3/4 dlsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 75 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja

Täyte

  • 1 1/2 dlsokeria
  • 1 1/2 rklvaniljasokeria
  • 2 kplmunaa
  • 750 gmaitorahkaa
  • 100 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 63 gvaniljakastikeaineksia
  • 750 gkarviaisia

Mantelitoska

  • 175 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 200 gmantelirouhetta
  • 4 rklkevytmaitoa
  • 2 kplmunaa

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN40 min

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri ja suola. Sulata rasva ja lisää jäähtyneenä maidon sekaan. Alusta jauhot vähitellen taikinaan. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa 1/2 tuntia.

MITÄ PIDIT?
4.1
Katso myös nämä