


Kaksin kaunihimpi! Karviais-porkkanamarmeladi on kahden aineksen yllättävä mutta herkullinen yhdistelmä
1 h 0 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 45 min
Makea, aavistuksen vaniljainen karviais-porkkanamarmeladi on vastustamaton makupari suolaiselle juustolle. Paahda patonkiviipaleita, siivuta päälle vuohenjuustoa ja lusikoi kaiken kukkuraksi karviais-porkkanamarmeladia.
Reseptin ainekset
Noin 1,2 litraa
1½ l
karviaisia (tummia)
5 dl
porkkanaa raasteena
3 dl
hillo-marmeladisokeria (Dansukker)
1
vaniljatanko
Karviais-porkkanamarmeladi valmistuu näin:
- Poista marjoista kannat. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pane marjat ja porkkanaraaste kattilaan, lisää sokeri ja halkaise vaniljatanko joukkoon. Kuumenna ja keitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Kuori vaahto pois ja anna marmeladin jäähtyä noin puoli tuntia.
- Pakkaa marmeladi puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä kylmässä.
Vinkki!
Sokeri on tärkeä paitsi maun myös hillon säilyvyyden kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää puoli kiloa sokeria kiloon marjoja tai hedelmiä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat