Kaksin kaunihimpi! Karviais-porkkanamarmeladi on kahden aineksen yllättävä mutta herkullinen yhdistelmä
1 h
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
45 minMakea, aavistuksen vaniljainen karviais-porkkanamarmeladi on vastustamaton makupari suolaiselle juustolle. Paahda patonkiviipaleita, siivuta päälle vuohenjuustoa ja lusikoi kaiken kukkuraksi karviais-porkkanamarmeladia.
GL
VE
5
Kuvat
Julkaistu 4.8.2022

Kaksin kaunihimpi! Karviais-porkkanamarmeladi on kahden aineksen yllättävä mutta herkullinen yhdistelmä
Reseptin ainekset (Noin 1,2 litraa)
- 1½ lkarviaisia (tummia)
- 5 dlporkkanaa raasteena
- 3 dlhillo-marmeladisokeria (Dansukker)
- 1vaniljatanko
Karviais-porkkanamarmeladi valmistuu näin:
- Poista marjoista kannat. Raasta porkkanat karkeaksi raasteeksi. Pane marjat ja porkkanaraaste kattilaan, lisää sokeri ja halkaise vaniljatanko joukkoon. Kuumenna ja keitä välillä sekoittaen 15 minuuttia. Kuori vaahto pois ja anna marmeladin jäähtyä noin puoli tuntia.
- Pakkaa marmeladi puhtaisiin lasipurkkeihin ja säilytä kylmässä.
Vinkki!
Sokeri on tärkeä paitsi maun myös hillon säilyvyyden kannalta. Hyvä nyrkkisääntö on käyttää puoli kiloa sokeria kiloon marjoja tai hedelmiä.

Karviaiskukko – viettelevä yhdistelmä rapeaa kauraa ja hapokkaita marjoja!
Maku

Ihanan mehevä karviaiskakku – katso ohje!
Kotivinkki

Lakattoman lakkahillo keitetään porkkanoista ja karviaisista
Maku

Karviais-toskapiirakka
Maku

Karviais-marenkikakku
Maku

Karviais-mantelikakku – mehevä ranskalaistyyppinen marjakakku
Maku

Paras karviaishillo
Kotivinkki

Ihanat omena-karviaisskonssit
Kotivinkki