Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.
Lisää huoneenlämpöiset munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.
Sekoita keskenään jauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan.
Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja toinen taikinapala jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.
Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeri.
Kaada peratut ja huuhdellut marjat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät. Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.
Kaada ensin vaniljatäyte vuokaan ja sen päälle jäähtynyt marjatäyte.
Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa levy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Painele reunat tasaiseksi.
Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia.
Anna karviais-mantelikakun jäähtyä. Viimeistele tomusokerilla ja karviaisilla.