Maku

Karviais-mantelikakku – mehevä ranskalaistyyppinen marjakakku

1 h 50 min
0
0

Karviais-mantelikakku – mehevä ranskalaistyyppinen marjakakku

Runsaan karviais- ja vaniljatäytteen mehevöittämä mantelikakku on hykerryttävän hyvää. Täytteen marjoja voi vaihdella kauden mukaan. Kokeile ainakin herukoita, kirsikoita ja raparperia.
Teksti Annika Elomaa
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Vaniljatäyte

  • 2 dlkevytkermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1muna
  • 2 tlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria

Karviaistäyte

  • 1 l (600 g)karviaisia
  • 2 rklvettä
  • 1/2 pkt (à 330 g)hillo- ja marmeladisokeria

Koristelu

  • 1 rkltomusokeria
  • 1 dlkarviaisia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min

Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi.

Lisää huoneenlämpöiset munat vaahtoon yksitellen voimakkaasti vatkaten.

Sekoita keskenään jauhot, manteli- ja leivinjauhe sekä vanilliinisokeri. Sekoita jauhoseos taikinaan.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 24 cm) pohjalle. Taputtele reilu puolet taikinasta jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta vuoka ja toinen taikinapala jääkaappiin jähmettymään puoleksi tunniksi.

Sekoita kattilassa kerma, sokeri, muna ja perunajauhot. Kuumenna koko ajan sekoittaen kiehumispisteeseen. Nosta kattila levyltä. Jäähdytä ja lisää vaniljasokeri.

Kaada peratut ja huuhdellut marjat, vesi ja hillosokeri kattilaan. Kuumenna miedolla lämmöllä välillä sekoittaen noin 15 minuuttia, kunnes marjat pehmenevät. Ota kattila pois levyltä ja siirrä kylmään vesialtaaseen jäähtymään.

Kaada ensin vaniljatäyte vuokaan ja sen päälle jäähtynyt marjatäyte.

Kauli loppu taikina jauhotetun leivinpaperin päällä vuoan kokoiseksi levyksi. Kumoa levy leivinpaperin avulla vuokaan kanneksi täytteen päälle. Painele reunat tasaiseksi.

Paista kakkua 175 asteessa uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia.

Anna karviais-mantelikakun jäähtyä. Viimeistele tomusokerilla ja karviaisilla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä