Maku

Karviais-mantelikakku – mehevä ranskalaistyyppinen marjakakku

1 h 50 min
5
0

Runsaan karviais- ja vaniljatäytteen mehevöittämä mantelikakku on hykerryttävän hyvää. Täytteen marjoja voi vaihdella kauden mukaan. Kokeile ainakin herukoita, kirsikoita ja raparperia.
Tulosta
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

  • 200 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 2munaa
  • 4 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlmantelijauhetta
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Vaniljatäyte

  • 2 dlkevytkermaa
  • 2 rklsokeria
  • 1muna
  • 2 tlperunajauhoja
  • 2 tlvaniljasokeria

Karviaistäyte

  • 1 l (600 g)karviaisia
  • 2 rklvettä
  • 1/2 pkt (à 330 g)hillo- ja marmeladisokeria

Koristelu

  • 1 rkltomusokeria
  • 1 dlkarviaisia

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 20 min
MITÄ PIDIT?
5