Kotivinkki

Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään

20 min
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
10 min
Karpalo-valkosuklaakeksit yhdistävät makean valkosuklaan ja pirteän karpalon täydelliseksi makupariksi. Näistä herkuista ei jää jäljelle kuin murut!
3.9
1
Julkaistu: 19.10.2018


Ainekset (12–15 keksiä)

Karpalo-valkosuklaakeksit

  • 2 ½ dlvehnäjauhoja
  • ½ tlruokasoodaa
  • ½ tlsuolaa
  • 115 ghuoneenlämpöistä voita
  • 1 dlfariinisokeria
  • ¾ dlhienoa sokeria
  • ½ tlvaniljasokeria
  • 1kananmuna
  • 150 gvalkosuklaata
  • 1 ½ dlkarpaloita (kuivattuja)
Tulosta

Karpalo-valkosuklaakeksit valmistuvat näin:

  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja levitä leivinpaperi pellille.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kaikki sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanan­muna vaahtoon ja sekoita hyvin.
  4. Vatkaa vähitellen kuivat aineet vaahtoon. Vältä liiallista vatkaamista.
  5. Rouhi valkosuklaa veitsellä pienemmäksi. Kääntele suklaarouhe ja karpalot nuolijalla taikinaan.
  6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja litistä niitä hieman. Asettele keksit pellille väljästi, sillä ne leviävät uunissa. Paista 9–11 minuuttia uunin keski­tasolla, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean sävyn.
  7. Nosta valmiit keksit jäähtymään riti­lälle tai lautaselle.

Vinkki!

Koristele keksit dippaamalla puolet keksistä sulatettuun valkosuklaaseen.

MITÄ PIDIT?
3.93
1 kommentti