Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään
20 min
{
Aktiivinen
10 minPassiivinen
10 minKarpalo-valkosuklaakeksit yhdistävät makean valkosuklaan ja pirteän karpalon täydelliseksi makupariksi. Näistä herkuista ei jää jäljelle kuin murut!
3.9
Kuvat
Julkaistu: 19.10.2018

Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään
Ainekset (12–15 keksiä)
Karpalo-valkosuklaakeksit
- 2 ½ dlvehnäjauhoja
- ½ tlruokasoodaa
- ½ tlsuolaa
- 115 ghuoneenlämpöistä voita
- 1 dlfariinisokeria
- ¾ dlhienoa sokeria
- ½ tlvaniljasokeria
- 1kananmuna
- 150 gvalkosuklaata
- 1 ½ dlkarpaloita (kuivattuja)
Karpalo-valkosuklaakeksit valmistuvat näin:
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja levitä leivinpaperi pellille.
- Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
- Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kaikki sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vaahtoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa vähitellen kuivat aineet vaahtoon. Vältä liiallista vatkaamista.
- Rouhi valkosuklaa veitsellä pienemmäksi. Kääntele suklaarouhe ja karpalot nuolijalla taikinaan.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja litistä niitä hieman. Asettele keksit pellille väljästi, sillä ne leviävät uunissa. Paista 9–11 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean sävyn.
- Nosta valmiit keksit jäähtymään ritilälle tai lautaselle.
Vinkki!
Koristele keksit dippaamalla puolet keksistä sulatettuun valkosuklaaseen.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.93