Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään

20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min

Karpalo-valkosuklaakeksit yhdistävät makean valkosuklaan ja pirteän karpalon täydelliseksi makupariksi. Näistä herkuista ei jää jäljelle kuin murut!

Reseptin ainekset
12–15 keksiä
Karpalo-valkosuklaakeksit
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
115 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
hienoa sokeria
½ tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
150 g
valkosuklaata
1 ½ dl
karpaloita (kuivattuja)

Karpalo-valkosuklaakeksit – ohje:

  1. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja levitä leivinpaperi pellille.
  2. Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
  3. Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kaikki sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kanan­muna vaahtoon ja sekoita hyvin.
  4. Vatkaa vähitellen kuivat aineet vaahtoon. Vältä liiallista vatkaamista.
  5. Rouhi valkosuklaa veitsellä pienemmäksi. Kääntele suklaarouhe ja karpalot nuolijalla taikinaan.
  6. Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja litistä niitä hieman. Asettele keksit pellille väljästi, sillä ne leviävät uunissa. Paista 9–11 minuuttia uunin keski­tasolla, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean sävyn.
  7. Nosta valmiit keksit jäähtymään riti­lälle tai lautaselle.

Vinkki!

Koristele keksit dippaamalla puolet keksistä sulatettuun valkosuklaaseen.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt