


Karpalo-valkosuklaakeksit – makean ja kirpeän taivaallinen yhdistelmä vie kielen mennessään
20 min
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 10 min
Karpalo-valkosuklaakeksit yhdistävät makean valkosuklaan ja pirteän karpalon täydelliseksi makupariksi. Näistä herkuista ei jää jäljelle kuin murut!
Reseptin ainekset
12–15 keksiä
Karpalo-valkosuklaakeksit
2 ½ dl
vehnäjauhoja
½ tl
ruokasoodaa
½ tl
suolaa
115 g
huoneenlämpöistä voita
1 dl
fariinisokeria
¾ dl
hienoa sokeria
½ tl
vaniljasokeria
1
kananmuna
150 g
valkosuklaata
1 ½ dl
karpaloita (kuivattuja)
Karpalo-valkosuklaakeksit – ohje:
- Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen ja levitä leivinpaperi pellille.
- Sekoita kulhossa jauhot, ruokasooda ja suola.
- Vatkaa toisessa kulhossa voi ja kaikki sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää kananmuna vaahtoon ja sekoita hyvin.
- Vatkaa vähitellen kuivat aineet vaahtoon. Vältä liiallista vatkaamista.
- Rouhi valkosuklaa veitsellä pienemmäksi. Kääntele suklaarouhe ja karpalot nuolijalla taikinaan.
- Pyörittele taikinasta pieniä palloja pellille ja litistä niitä hieman. Asettele keksit pellille väljästi, sillä ne leviävät uunissa. Paista 9–11 minuuttia uunin keskitasolla, kunnes keksit saavat kauniin kullanruskean sävyn.
- Nosta valmiit keksit jäähtymään ritilälle tai lautaselle.
Vinkki!
Koristele keksit dippaamalla puolet keksistä sulatettuun valkosuklaaseen.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat