Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Mantelia, kiitos!

Karpalo-mantelikakku − jos himoitset mantelicroissantteja, rakastut tähän supermehevään kahvikakkuun

1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min

Karpalo-mantelikakku on mantelinystävän lempikakku, jossa on mantelia jauheena, massana ja lastuina. Kaurajogurtilla mehevöitetty ja karpaloilla pilkutettu kakku on vegaaninen.

16.12.2024
Reseptin ainekset
12 palaa
150 g
leivontamargariinia (maidotonta)
1½ dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
2 dl
kaurajogurttia (esim. Oatly turkkilainen)
½ dl
kuivattuja karpaloita
2½ dl
vehnäjauhoja
1 dl
mantelijauhetta
1½ tl
leivinjauhetta
Täyte
50 g
mantelimassaa
Pinnalle
2 rkl
leivontamargariinia (maidotonta)
50 g
mantelimassaa
1½ dl (50 g)
mantelilastuja
Viimeistely
tomusokeria

Karpalo-mantelikakku − ohje:

  1. Vatkaa pehmeä rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti vaahtoon. Lisää vehnäjauhot, mantelijauhe, leivinjauhe ja karpalot. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Voitele ja jauhota leipävuoka (1,5 l). Lusikoi puolet taikinasta vuokaan. Murustele tai raasta raastimen karkealla terällä mantelimassaa taikinan päälle tasaisesti. Lusikoi loppu taikina vuokaan.
  3. Sekoita pehmeä margariini ja mantelimassa, lisää mantelilastut. Levitä seos kakun pinnalle.
  4. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin 50 minuuttia. Jos pinta tummuu liikaa, peitä kakku leivinpaperilla paiston loppuvaiheessa. Anna jäähtyä ennen irrottamista vuoasta. Kumoa varovasti, ettei mantelikuorrutus irtoa. Viimeistele tomusokerilla.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt