


Rapsahtava suupala
Karpalo-filokakku valmistetaan trendikkäästi filotaikinarullasta leikatuista suikaleista
3 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 40 min
Valmiista filotaikinasta valmistat helposti ihanan rapsahtavan levykakaun, joka kootaan britakakun tyyliin. Täytteessä maistuvat karpalot ja suolakinuski.
Reseptin ainekset
12 annosta
1 pkt
filotaikinaa (pakaste)
75 g
voita
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (200 g)
tuorejuustoa (maustamaton tai kinuski)
1 tlk (2 dl)
kinuskikastiketta
½ tl
suolahiutaleita
200 g
karpaloita (pakaste tai tuore)
Karpalo-filokakku – ohje:
- Ota filotaikinapaketti huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeen mukainen aika ennen leipomista.
- Sulata voi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa voisula pellille tasaisesti.
- Ota taikina paketista ja leikkaa rulla noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Avaa jokainen pala suikaleiksi pellille. Pyörittele suikaleita voisulassa, niin että voi levittyy mahdollisimman tasaisesti.
- Paista filolevyä 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, tai kunnes levy on saanut tasaisen, kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, kinuskikastike ja suolahiutaleet ja vatkaa tasaiseksi.
- Leikkaa filolevy kahteen osaan. Nosta toinen tarjoiluvadille. Levitä täyte ja karpaloita levylle. Nosta toinen levy päälle ja viimeistele lopuilla karpaloilla. Tarjoa heti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat