Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Rapsahtava suupala

Karpalo-filokakku valmistetaan trendikkäästi filotaikinarullasta leikatuista suikaleista

3 h 10 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 40 min

Valmiista filotaikinasta valmistat helposti ihanan rapsahtavan levykakaun, joka kootaan britakakun tyyliin. Täytteessä maistuvat karpalot ja suolakinuski.

19.12.2024
Reseptin ainekset
12 annosta
1 pkt
filotaikinaa (pakaste)
75 g
voita
Täyte
2 dl
vispikermaa
1 prk (200 g)
tuorejuustoa (maustamaton tai kinuski)
1 tlk (2 dl)
kinuskikastiketta
½ tl
suolahiutaleita
200 g
karpaloita (pakaste tai tuore)

Karpalo-filokakku – ohje:

  1. Ota filotaikinapaketti huoneenlämpöön sulamaan pakkauksen ohjeen mukainen aika ennen leipomista.
  2. Sulata voi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Kumoa voisula pellille tasaisesti.
  3. Ota taikina paketista ja leikkaa rulla noin 3 cm:n paksuisiksi paloiksi. Avaa jokainen pala suikaleiksi pellille. Pyörittele suikaleita voisulassa, niin että voi levittyy mahdollisimman tasaisesti.
  4. Paista filolevyä 175-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia, tai kunnes levy on saanut tasaisen, kullanruskean värin. Anna jäähtyä.
  5. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, kinuskikastike ja suolahiutaleet ja vatkaa tasaiseksi.
  6. Leikkaa filolevy kahteen osaan. Nosta toinen tarjoiluvadille. Levitä täyte ja karpaloita levylle. Nosta toinen levy päälle ja viimeistele lopuilla karpaloilla. Tarjoa heti.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt