


Mausteinen suosikki
Kardemummakakku – kuohkean pehmeä kahvikakku, joka saa koko kodin tuoksumaan
1 h 10 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 50 min
Helppo ja herkullinen kardemummakakku on monen suosikki kahvikakkujen joukosta. Kardemummalla rikastettu leivonnainen sopii kahvipöytään aivan erityisen hyvin joulun aikaan.
Reseptin ainekset
20–25 palaa
200 g
voita tai margariinia
3 dl
sokeria
3
munaa
3½ dl
vehnäjauhoja
1 rkl
leivinjauhetta
1 rkl
kardemummaa
1 ½ tl
vaniljasokeria
2 dl
kuohu- tai ruokakermaa (tai maitoa)
Lisäksi
1 rkl
voita tai margariinia
2 rkl
korppujauhoja
Päälle
tomusokeria
Kardemummakakku – ohje:
- Voitele ja korppujauhota rengasvuoka (noin 2 l).
- Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen voi-sokerivaahtoon samalla vatkaten.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seos vähitellen taikinaan. Lisää lopuksi kerma (tai maito) ja sekoita taikina tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisen uunin alaosassa 50–60 minuuttia. Voit kokeilla kakun kypsyyttä kakun keskeltä cocktail- tai grillitikulla. Kun tikkuun ei tartu taikinaa, kakku on kypsä.
- Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Siivilöi päälle tomusokeria ennen tarjoilua.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat