Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Käpytortut ilahduttavat torttujen ja piparien ystävää – taiteile kaunokaiset syömäpuikkojen avulla!

45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min

Pyöräytä näyttävät käpytortut yllättävän helposti kahden taikinan taktiikalla syömäpuikkoja apuna käyttäen.

31.10.2023
Reseptin ainekset
18–24 kpl
1 pkt (600–800 g)
isoja lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
500 g piparitaikinaa
(maidoton, pakaste)
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria

Käpytortut – ohje:

  1. Sulata taikinat pakkausten ohjeiden mukaan. Kauli lehtitaikina parin millin paksuiseksi levyksi. Kauli myös piparkakkutaikina ohueksi levyksi.
  2. Ota taikinoista muotilla tai juomalasilla pyörylöitä (ø 8 cm). Laita piparipyörylä lehtitaikinapyörylän päälle ja kauli hieman ohuemmaksi.
  3. Leikkaa pyörylät neljään osaan.
  4. Taita pyörylän osien ulkolaidat keskustaa kohti niin, että kolmion kärki jää näkyviin noin sentin verran.
  5. Aseta osat pystyasentoon vieri viereen. Paina syömäpuikolla kolmion kärjistä alaspäin siten, että puikon kärki menee reilun sentin taikinan yläosan yli.
  6. Nosta taikinasiivekkeitä puikon molemmilta puolilta samaan aikaan osio kerrallaan. Nipistä kärjistä kiinni.
  7. Vedä puikko varovasti pois Nipistä taikina kiinni alhaalta. Muotoile loput tortut samoin ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
  8. Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Viimeistele hieman jäähtyneenä tomusokerilla.

Näin taittelet käpytortun

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt