Käpytortut ilahduttavat torttujen ja piparien ystävää – taiteile kaunokaiset syömäpuikkojen avulla!
45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 15 min
Pyöräytä näyttävät käpytortut yllättävän helposti kahden taikinan taktiikalla syömäpuikkoja apuna käyttäen.
Reseptin ainekset
18–24 kpl
1 pkt (600–800 g)
isoja lehtitaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
500 g piparitaikinaa
(maidoton, pakaste)
Viimeistely
1 rkl
tomusokeria
Käpytortut – ohje:
- Sulata taikinat pakkausten ohjeiden mukaan. Kauli lehtitaikina parin millin paksuiseksi levyksi. Kauli myös piparkakkutaikina ohueksi levyksi.
- Ota taikinoista muotilla tai juomalasilla pyörylöitä (ø 8 cm). Laita piparipyörylä lehtitaikinapyörylän päälle ja kauli hieman ohuemmaksi.
- Leikkaa pyörylät neljään osaan.
- Taita pyörylän osien ulkolaidat keskustaa kohti niin, että kolmion kärki jää näkyviin noin sentin verran.
- Aseta osat pystyasentoon vieri viereen. Paina syömäpuikolla kolmion kärjistä alaspäin siten, että puikon kärki menee reilun sentin taikinan yläosan yli.
- Nosta taikinasiivekkeitä puikon molemmilta puolilta samaan aikaan osio kerrallaan. Nipistä kärjistä kiinni.
- Vedä puikko varovasti pois Nipistä taikina kiinni alhaalta. Muotoile loput tortut samoin ja siirrä leivinpaperin päälle pellille.
- Paista torttuja 225-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia. Viimeistele hieman jäähtyneenä tomusokerilla.
Näin taittelet käpytortun


Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat