Kantarellirisotto – syksyinen suosikki arkeen ja juhlaan
gluteeniton
kasvis
munaton
40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen
Mehevän kostea kantarellirisotto on kaunista ja herkullista haarukoitavaa. Parmesaanijuusto ja kuiva valkoviini antavat risotolle hienostuneen maun.

Reseptin ainekset 4 annosta
1 lkantarelleja
50 gvoita
3 salottisipulia
2 valkosipulinkynttä
1 dloliiviöljyä
3 dlrisottoriisiä
2 dlkuivaa valkoviiniä
1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
7 dlkasvislientä
1/2 tlmerisuolaa
1/4 tlmustapippuria
1 dlparmesaanijuustoa
1 kevätsipuli (silputtuna)
1 1/2 dllehtipersiljaa
Kantarellirisotto – ohje:
- Puhdista ja paloittele kantarellit. Kuumenna nokare voita pannulla ja paista sienet. Siirrä sivuun odottamaan.
- Hienonna sipulit. Kuullota niitä paistokasarissa oliiviöljyssä ja voissa kunnes ovat läpikuultavia, mutta älä anna ruskistua. Lisää riisi ja jatka kuullottamista hetki. Kaada joukkoon valkoviini ja anna kiehahtaa. Lisää timjami.
- Lisää kasvislientä riisin joukkoon kauhallinen kerrallaan ja jatka kypsentämistä välillä sekoitellen. Lisää lientä aina edellisen erän imeydyttyä.
- Kypsennä, kunnes riisi on napakan pehmeää (15–20 minuuttia).
- Mausta risotto suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kantarellit, juustoraaste, kevätsipuli ja lehtipersilja. Tarjoa kantarellirisotto heti.