


Helpot korvapuustit – klassikkoresepti, johon palaat yhä uudelleen ja uudelleen!
2 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 30 min
Helpot korvapuustit maistuvat aivan äidin tai mummon tekemiltä ja palauttavat mieleen pullantuoksuiset lapsuusmuistot. Tällä reseptillä leivot ehkäpä elämäsi parhaat korvapuustit!
Reseptin ainekset
20 kpl
Pullataikina
5 dl
kevytmaitoa
50 g
hiivaa
2 tl
suolaa
2 dl
sokeria
14 dl
vehnäjauhoja
150 g
voita
Täyte
100 g
voita
1,5 dl
fariinisokeria
2 rkl
kanelia
Lisäksi
1
kanamuna (voiteluun)
raesokeria
Helpot korvapuustit – ohje:
- Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot koko ajan alustaen.
- Lisää lopuksi pehmeä voi ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
- Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voitele levy pehmeällä voilla ja ripottele päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierrä levyt rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.
- Leikkaa rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä peukalolla alas.
- Anna pullien kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 220 asteessa kypsäksi noin 10–15 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös perinteisten korvapuustien ohje.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat