Kaneliset korvapuustit

2 h
5
0

Kaneliset korvapuustit

Kotoisat kaneliset korvapuustit fariinisokerilla maustettuna. Pullantuoksuisen äidin paras perusohje.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 kplkananmunaa
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 100 gvoita
  • 1,5 dlfariinisokeria
  • 2 rklkanelia

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Liuotetaan kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisätään 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkataan muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisätään loput jauhot koko ajan alustaen. Lisätään lopuksi pehmeä voi ja jatketaan alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitetään taikina ja annetaan kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voidellaan levy pehmeällä voilla ja ripotellaan päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierretään levyt rullalle ja jätetään saumapuoli alaspäin. Leikataan rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Painetaan jokainen pala keskeltä peukalolla alas. Annetaan pullien kohota hyvin. Voidellaan kananmunalla ja ripotellaan päälle raesokeria. Paistetaan 220 asteessa kypsäksi 10-15 minuuttia. 

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä