Maku

Helpot korvapuustit – klassikkoresepti, johon palaat yhä uudelleen ja uudelleen!

2 h
KA
5
0

Helpot korvapuustit maistuvat aivan äidin tai mummon tekemiltä ja palauttavat mieleen pullantuoksuiset lapsuusmuistot. Tällä reseptillä leivot ehkäpä elämäsi parhaat korvapuustit!
Tulosta
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (20 kpl)

Pullataikina

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 50 ghiivaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 dlsokeria
  • 14 dlvehnäjauhoja
  • 150 gvoita

Täyte

  • 100 gvoita
  • 1,5 dlfariinisokeria
  • 2 rklkanelia

Lisäksi

  • 1kanamuna (voiteluun)
  • raesokeria

Tee näin

2 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h 30 min

Helpot korvapuustit valmistuvat näin:

  1. Liuota kädenlämpöisen maidon joukkoon hiiva, suola ja sokeri. Lisää 8 desilitraa vehnäjauhoja ja vatkaa muutama minuutti, jotta taikinaan tulee hyvä sitko. Lisää loput jauhot koko ajan alustaen.
  2. Lisää lopuksi pehmeä voi ja jatka alustamista kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Peitä taikina ja anna kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi.
  3. Leivo taikinasta jauhotetulla pöydällä kaksi isoa levyä. Voitele levy pehmeällä voilla ja ripottele päälle sokeria, kanelia sekä fariinisokeria. Kierrä levyt rullalle ja jätä saumapuoli alaspäin.
  4. Leikkaa rullat 5 senttimetrin paloiksi vinottain leikaten niin, että joka toinen leikkaus on vino toiseen ja joka toinen toiseen suuntaan. Paina jokainen pala keskeltä peukalolla alas.
  5. Anna pullien kohota hyvin. Voitele kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 220 asteessa kypsäksi noin 10–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
5