Maku

Kanelinen omenakiisseli

45 min
0
0

Kanelinen omenakiisseli

Kanelilla maustettu omenakiisseli on herkkua kermavaahdon kanssa. Omenan lohkot lisätään kiisseliin vasta lopuksi, jolloin ne jäävät mukavan rapsakoiksi.
Teksti Perinneruokaa prkl
Kuvat Perinneruokaa prkl
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 1 lomenamehua
  • 1 tlkanelia
  • 1/2 dlsokeria
  • 4 rklperunajauhoja
  • 3 kplomenaa (pientä)

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Mittaa omenamehusta 1 dl pieneen kulhoon ja kaada loput mehusta kattilaan.

Lisää joukkoon kaneli ja sokeri. Kiehauta.

Lisää perunajauhot 1 dl omenamehua ja kaada seos kattilaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Anna kiisselin pulpahtaa, mutta älä keitä.

Poista omenista siemenkota ja viipaloi ne ohuiksi lohkoiksi ja lisää kiisselin joukkoon.

Anna kiisselin jäähtyä ja nauti kermavaahdon kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä