Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Erilaiset jouluperinteet

Mummon kanelimakaronilaatikko on tärkeä osa Caritan jouluperinteitä: ”Makea maku sopii hyvin yhteen muiden jouluruokien kanssa”

1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min

Caritan mummo toi joulupöytään makean ja kanelisen makaronilaatikon. Laatikossa yhdistyvät hauskasti uuniriisipuuron ja makaronivellin maut, ja se kuulu olennaisena osana Caritan jouluperinteisiin.

20.11.2024

”Elvi-mummini vietti joulut meillä Sastamalassa ja toi aina mukanaan kanelimakaronilaatikon. Se on ollut tärkeä osa jouluperinteitämme. Laatikkoa tarjotaan meillä vain joulupöydässä. Sen hieman makea maku sopii hyvin yhteen muiden jouluruokien kanssa. Mummini ohjeessa makaronit keitetään pehmeiksi ja muna-maitoseos kiehautetaan vielä makaronien kanssa kattilassa. Kaneli ja sokeri maustavat ruoan jouluiseksi.”

Carita Keskinen, Kangasala

Reseptin ainekset
4 annosta
1 ps (400 g)
sarvimakaronia
1 tl
suolaa
1 l
täysmaitoa
1
muna
2 tl
sokeria
1 tl
jauhettua kanelia
2 rkl
voita (voiteluun)

Kanelimakaraonilaatikko – ohje:

  1. Keitä makaronit suolalla (1 tl) maustetussa vedessä hieman ylikypsiksi, noin 10 minuuttia. Valuta ja laita makaronit takaisin kattilaan.
  2. Sekoita kulhossa kylmä maito ja muna. Lisää sokeri ja kaneli. Kaada seos kattilaan. Kuumenna sekoittaen muutama minuutti.
  3. Jaa makaroniseos kahteen voideltuun uunivuokaan (2 l). Jos käytät foliovuokia, reseptistä tulee 2 × 0,85 l + 1 × 0,5 l vuoalliset.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 40–45 minuuttia, kunnes laatikko on jähmettynyt ja pinta on hieman ruskistunut.

Vinkki!

Laatikon voi valmistaa myös gluteenittomasta makaronista. Kanelifani ripauttaa hieman enemmän kanelia.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt