Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Gluteeniton
Munaton
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Kana-nuudelisalaattissa broilerin ja nuudelien kavereina maistuvat muun muassa porkkana, korianteri ja suolapähkinät. Maukas kastike imeytyy mietoihin nuudeleihin herkullisesti. Nappaa resepti!

Reseptin ainekset 4 annosta
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
2 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
200 gvermisellinuudeleita
2porkkanaa
1pieni kurkku
4kevätsipulia
1 rku korianteria
1mieto punainen chili
1 dlsuolapähkinöitä
Kastike
1valkosipulinkynsi
½ rkl inkivääriä raastettuna
3 rklkalakastiketta
3 rklriisiviinietikkaa
1 rklseesamiöljyä
3 rkllimemehua
3 rkljuoksevaa hunajaa
Kana-nuudelisalaatti valmistuu näin:
- Paista broilerit molemmin puolin kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon. Leikkaa saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada joukkoon kastike.
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti.
- Viimeistele kana-nuudelisalaatti pähkinöillä ja korianterilla.
Vinkki!
Broilerin sijaan salaattiin sopivat hyvin myös katkaravut.