Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
Kana-nuudelisalaattissa broilerin ja nuudelien kavereina maistuvat muun muassa porkkana, korianteri ja suolapähkinät. Maukas kastike imeytyy mietoihin nuudeleihin herkullisesti. Nappaa resepti!
GL
MU
MA
4.3
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 22.1.2021

Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Ainekset (4 annosta)
- 400 gmaustamattomia broilerinfileitä
- 2 rklrypsiöljyä
- ¼ tlsuolaa
- ¼ tlmustapippuria
Lisäksi
- 200 gvermisellinuudeleita
- 2porkkanaa
- 1pieni kurkku
- 4kevätsipulia
- 1 rku korianteria
- 1mieto punainen chili
- 1 dlsuolapähkinöitä
Kastike
- 1valkosipulinkynsi
- ½ rkl inkivääriä raastettuna
- 3 rklkalakastiketta
- 3 rklriisiviinietikkaa
- 1 rklseesamiöljyä
- 3 rkllimemehua
- 3 rkljuoksevaa hunajaa
Kana-nuudelisalaatti valmistuu näin:
- Paista broilerit molemmin puolin kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
- Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
- Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon. Leikkaa saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada joukkoon kastike.
- Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti.
- Viimeistele kana-nuudelisalaatti pähkinöillä ja korianterilla.
Vinkki!
Broilerin sijaan salaattiin sopivat hyvin myös katkaravut.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
4.33