4,5(10)
Kana-nuudelisalaatti kietoo yhteen suolaisen, makean, tulisen ja rapean – maun viimeistelee kastike, joka saa veden herahtamaan kielelle
Gluteeniton
Munaton
Maidoton
30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen
Kana-nuudelisalaattissa broilerin ja nuudelien kavereina maistuvat muun muassa porkkana, korianteri ja suolapähkinät. Maukas kastike imeytyy mietoihin nuudeleihin herkullisesti. Nappaa resepti!
Julkaistu 22.1.2021
Maku
Reseptin ainekset 4 annosta
400 gmaustamattomia broilerinfileitä
2 rklrypsiöljyä
¼ tlsuolaa
¼ tlmustapippuria
Lisäksi
200 gvermisellinuudeleita
2porkkanaa
1pieni kurkku
4kevätsipulia
1 rku korianteria
1mieto punainen chili
1 dlsuolapähkinöitä
Kastike
1valkosipulinkynsi
½ rkl inkivääriä raastettuna
3 rklkalakastiketta
3 rklriisiviinietikkaa
1 rklseesamiöljyä
3 rkllimemehua
3 rkljuoksevaa hunajaa

Kana-nuudelisalaatti valmistuu näin:

  1. Paista broilerit molemmin puolin kypsiksi pannulla öljyssä. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike. Kuori ja hienonna valkosipuli. Sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään.
  3. Kypsennä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja huuhtele nuudelit. Laita nuudelit kulhoon. Leikkaa saksilla hieman lyhyemmiksi, jotta salaattia on helpompi syödä. Kaada joukkoon kastike.
  4. Kuori ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Halkaise kurkku ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi kevätsipulit. Halkaise chili, poista siemenet ja kanta ja hienonna chili. Sekoita kasvikset nuudeleiden joukkoon varovasti.
  5. Viimeistele kana-nuudelisalaatti pähkinöillä ja korianterilla.

Vinkki!

Broilerin sijaan salaattiin sopivat hyvin myös katkaravut.

Kommentoi »