Kalakakku rieskakerroksilla ja savusiikatäytteellä – raikas vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Kalakakku tuo juhlapöytään mukavaa vaihtelua. Tämä voileipäkakun pikkuserkku kootaan rieskoista ja mehevöitetään savusiiasta ja ranskankermasta sekoitetulla täytteellä. Koko komeus koristellaan vehreillä versoilla ja retiisiviipaleilla.

Reseptin ainekset noin 10 annosta
Kalakakku
600 glämminsavusiikaa
2 rklsinappi-kurkkurelissiä
2 prkranskankermaa (à 200 g)
1 rklruohosipulia hienonnettuna
2 rklsitruunan mehua
(suolaa)
6rullarieskaa (esim. Fazer)
Koristeeksi
2 dlversoja (esim. rucolan)
5retiisiä
sitruunan viipaleita
ruohosipulin varsia
Kalakakku – ohje:
- Perkaa ja hienonna lämminsavusiika käsin kulhoon. Sekoita joukkoon relissi, 1,5 prk ranskankermaa, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunamehu. Maista, sillä savusiian suolapitoisuus vaihtelee valmistajasta riippuen, ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
- Laita yksi rieska tarjoiluvadille ja lusikoi siikatäytettä rieskan päälle noin sentin kerros. Laita uusi rieska täytteen päälle ja lusikoi täytettä rieskalle. Toista samalla tavalla vielä kaksi kerrosta ja laita päällimmäiseksi vielä yksi rieska.
- Levitä loppu ranskankerma kalakakun pinnalle ja koristele pinta versoilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla sekä ruohosipulinvarsilla. Kalakakku on parhaimmillaan noin 1–2 tuntia täyttämisen jälkeen, kun se on ehtinyt hieman vetäytyä.