Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Kalakakku rieskakerroksilla ja savusiikatäytteellä – raikas vaihtoehto perinteiselle voileipäkakulle

20 min

Kalakakku tuo juhlapöytään mukavaa vaihtelua. Tämä voileipäkakun pikkuserkku kootaan rieskoista ja mehevöitetään savusiiasta ja ranskankermasta sekoitetulla täytteellä. Koko komeus koristellaan vehreillä versoilla ja retiisiviipaleilla.

11.5.2018
Reseptin ainekset
noin 10 annosta
Kalakakku
600 g
lämminsavusiikaa
2 rkl
sinappi-kurkkurelissiä
2 prk
ranskankermaa (à 200 g)
1 rkl
ruohosipulia hienonnettuna
2 rkl
sitruunan mehua
(suolaa)
6
rullarieskaa (esim. Fazer)
Koristeeksi
2 dl
versoja (esim. rucolan)
5
retiisiä
sitruunan viipaleita
ruohosipulin varsia

Kalakakku – ohje:

  1. Perkaa ja hienonna lämminsavusiika käsin kulhoon. Sekoita joukkoon relissi, 1,5 prk ranskankermaa, hienonnettu ruohosipuli ja sitruunamehu. Maista, sillä savusiian suolapitoisuus vaihtelee valmistajasta riippuen, ja lisää tarvittaessa ripaus suolaa.
  2. Laita yksi rieska tarjoiluvadille ja lusikoi siikatäytettä rieskan päälle noin sentin kerros. Laita uusi rieska täytteen päälle ja lusikoi täytettä rieskalle. Toista samalla tavalla vielä kaksi kerrosta ja laita päällimmäiseksi vielä yksi rieska.
  3. Levitä loppu ranskankerma kalakakun pinnalle ja koristele pinta versoilla, retiisin- ja sitruunanviipaleilla sekä ruohosipulinvarsilla. Kalakakku on parhaimmillaan noin 1–2 tuntia täyttämisen jälkeen, kun se on ehtinyt hieman vetäytyä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt