


Paistettu omenajuustokakku hurmaa kahdella makukerroksellaan: karamellisoituja omppuja ja pihlajanmarjoja!
18 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 18 h 0 min
Syksyn ihanin kakku on tässä: paistettu omenajuustokakku, jossa karamellisoidut omenat ja pihlajanmarjat leivotaan kahteen kerrokseen. Kekseistä ja pähkinöistä tehdystä pohjasta tulee juuri sopivan makea ja rapea.
Reseptin ainekset
10–12 annosta
Pohja
100 g
voita
200 g
digestivekeksejä
1 dl
saksanpähkinöitä
1 tl
suolaa
Täyte
1 rkl
vettä
1 dl
pihlajanmarjoja
50 g
voita
1 ½ dl
fariinisokeria
5
omenaa
1 rkl
kanelia
500 g
mascarponea
200 g
vaniljanmakuista tuorejuustoa
3
kananmunaa
1 dl
sokeria
½ tl
suolaa
Päälle
½
sitruunan mehu
4
pientä puutarhaomenaa
3–4 rkl
keitettyjä pihlajanmarjoja
½ dl
saksanpähkinöitä
½ dl
fariinisokeria
2 tl
kanelia
Paistettu omenajuustokakku – ohje:
- Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota 18–20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla. Sulata voi, murskaa keksit ja pähkinät esimerkiksi pussia ja kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksi-pähkinämurskaan voi ja suola. Taputtele muruseos tiiviisti vuoan pohjaan.
- Keitä marjat kattilassa pehmeiksi ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa liedellä, lisää fariinisokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Lisää omenat, marjat ja kaneli, keitä noin 10 minuuttia. Levitä omenat ja marjat murupohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
- Purista sitruunamehu kulhoon. Siivuta päälle tulevat omenat suoraan mehuun ja kääntele hetki. Yhdistä kaneli ja sokeri ja pyöräytä omenat kaneli-sokeriseoksessa. Ripottele pähkinät sekaan. Asettele omenat ja pähkinät täytteen päälle. Ripottele marjat omenien päälle.
- Paista omenajuustokakkua 60–70 minuuttia. Kun täytteen keskiosa hiukan tutisee, kakku on valmis. Paistettu omenajuustokakku on parasta seuraavana päivänä, mutta jos et malta odottaa, anna sen jäähtyä ja maustua kuitenkin vähintään 4 tuntia.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat