Kotivinkki

Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

18 h 40 min
4
0

Kaksikerroksinen omenajuustokakku karamellisoiduista ompuista ja pihlajanmarjoista

Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos
Syksyn ihanin kakku on tässä! Paistettu omenajuustokakku, jossa karamellisoidut omenat ja pihlajanmarjat leivotaan kahteen kerrokseen. Kekseistä ja pähkinöistä tehdystä pohjasta tulee juuri sopivan makea ja rapea.

Ainekset (10–12 annosta)

Omenajuustokakun pohja

  • 100 gvoita
  • 200 gdigestivekeksejä
  • 1 dlsaksanpähkinöitä
  • 1 tlsuolaa

Omenajuustokakun täyte

  • 1 rklvettä
  • 1 dlpihlajanmarjoja
  • 50 gvoita
  • 1 ½ dlfariinisokeria
  • 5omenaa
  • 1 rklkanelia
  • 500 gmascarponea
  • 200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
  • 3kananmunaa
  • 1 dlsokeria
  • ½ tlsuolaa

Päälle

  • ½sitruunan mehu
  • 4pientä puutarhaomenaa
  • 3–4 rklkeitettyjä pihlajanmarjoja
  • ½ dlsaksanpähkinöitä
  • ½ dlfariinisokeria
  • 2 tlkanelia

Tee näin

18 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN18 h

Omenajuustokakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota 18–20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla. Sulata voi, murskaa keksit ja pähkinät esimerkiksi pussia ja kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksi-pähkinämurskaan voi ja suola. Taputtele muruseos tiiviisti vuoan pohjaan.
  2. Keitä marjat kattilassa pehmeiksi ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa liedellä, lisää fariinisokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Lisää omenat, marjat ja kaneli, keitä noin 10 minuuttia. Levitä omenat ja marjat murupohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
  3. Purista sitruunamehu kulhoon. Siivuta päälle tulevat omenat suoraan mehuun ja kääntele hetki. Yhdistä kaneli ja sokeri ja pyöräytä omenat kaneli-sokeriseoksessa. Ripottele pähkinät sekaan. Asettele omenat ja pähkinät täytteen päälle. Ripottele marjat omenien päälle.
  4. Paista omenajuustokakkua 60–70 minuuttia. Kun täytteen keskiosa hiukan tutisee, kakku on valmis. Omenajuustokakku on parasta seuraavana päivänä, mutta jos et malta odottaa, anna sen jäähtyä ja maustua kuitenkin vähintään 4 tuntia.
MITÄ PIDIT?
4