4,2(11)
Paistettu omenajuustokakku hurmaa kahdella makukerroksellaan: karamellisoituja omppuja ja pihlajanmarjoja!
18 h 40 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 18 h
Syksyn ihanin kakku on tässä: paistettu omenajuustokakku, jossa karamellisoidut omenat ja pihlajanmarjat leivotaan kahteen kerrokseen. Kekseistä ja pähkinöistä tehdystä pohjasta tulee juuri sopivan makea ja rapea.
Julkaistu 11.9.2017
Kotivinkki
Reseptin ainekset 10–12 annosta
Pohja
100 gvoita
200 gdigestivekeksejä
1 dlsaksanpähkinöitä
1 tlsuolaa
Täyte
1 rklvettä
1 dlpihlajanmarjoja
50 gvoita
1 ½ dlfariinisokeria
5omenaa
1 rklkanelia
500 gmascarponea
200 gvaniljanmakuista tuorejuustoa
3kananmunaa
1 dlsokeria
½ tlsuolaa
Päälle
½sitruunan mehu
4pientä puutarhaomenaa
3–4 rklkeitettyjä pihlajanmarjoja
½ dlsaksanpähkinöitä
½ dlfariinisokeria
2 tlkanelia

Paistettu omenajuustokakku valmistuu näin:

  1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Pingota 18–20-senttisen irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat voilla. Sulata voi, murskaa keksit ja pähkinät esimerkiksi pussia ja kaulinta apuna käyttäen. Sekoita keksi-pähkinämurskaan voi ja suola. Taputtele muruseos tiiviisti vuoan pohjaan.
  2. Keitä marjat kattilassa pehmeiksi ja viipaloi omenat ohuiksi viipaleiksi. Sulata voi kattilassa liedellä, lisää fariinisokeri ja anna kiehua, kunnes sokeri sulaa. Lisää omenat, marjat ja kaneli, keitä noin 10 minuuttia. Levitä omenat ja marjat murupohjan päälle. Sekoita loput täytteen ainekset ja kaada vuokaan.
  3. Purista sitruunamehu kulhoon. Siivuta päälle tulevat omenat suoraan mehuun ja kääntele hetki. Yhdistä kaneli ja sokeri ja pyöräytä omenat kaneli-sokeriseoksessa. Ripottele pähkinät sekaan. Asettele omenat ja pähkinät täytteen päälle. Ripottele marjat omenien päälle.
  4. Paista omenajuustokakkua 60–70 minuuttia. Kun täytteen keskiosa hiukan tutisee, kakku on valmis. Paistettu omenajuustokakku on parasta seuraavana päivänä, mutta jos et malta odottaa, anna sen jäähtyä ja maustua kuitenkin vähintään 4 tuntia.
1 kommentti