2½ dlgluteenitonta hienoa jauhoseosta ( (esim. Semper))
1 dlvahvaa kylmää kahvia
Marenki
2valkuaista
1½ dlsokeria
Täyte
1 rklpikakahvijauhetta
1 rklkuumaa vettä
1 rklsokeria
3 dlvispikermaa
2−3 rkltomusokeria
Lisäksi
400 glakkoja
25 gtummaa suklaata
Kahvi-lakkabrita – ohje:
Valmista ensin marenki, jotta vatkaimen teriä ei tarvitse pestä välillä kakkutaikinaa tehdessä. Erottele valkuaiset kulhoon ja keltuaiset lasiin. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, lisää sokeri pienissä erissä. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää.
Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää keltuaiset vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne voiseokseen vuorotellen kahvin kanssa.
Levitä marenki lusikalla taikinan päälle varovasti, ettei se sekoitu taikinaan.
Paista kakkupohjia 175 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä vuoissa.
Mittaa pikakahvijauhe, kuuma vesi ja sokeri kulhoon. Vatkaa ne paksuksi vaahdoksi. Lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes vaahto on paksua. Makeuta tomusokerilla oman maun mukaan.
Irrota pohjat vuoista. Nosta toinen pohja tarjoiluvadille. Levitä päälle puolet kahvivaahdosta ja lakoista. Aseta toinen pohja kanneksi ja levitä loppu vaahto ja lakat pinnalle. Viimeistele kahvi-lakkabrita suklaarouheella. Tarjoa heti.