Maku

Kahden suklaan moussekakku

6 h 10 min
4.37
2

Kahden suklaan moussekakku on hämmästyttävän kaunis ja suussasulava herkku! Kuohkean kakkukupolin sisällä lymyää kahden suklaan täyteläinen moussetäyte, jonka seepramainen kuvio syntyy annostelemalla kulhoon vuorotellen vaaleaa ja tummaa suklaamoussea. Suklaakuorrutuksen herkullisuuden salaisuus on ripauksessa lakritsirouhetta. Tätä haluat maistaa!
Tulosta
Kuvat Joonas Vuorinen

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/3 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaamousse

  • 5 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 1 dltomusokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 8 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 200 gmaitosuklaata

Kuorrutus

  • 250 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita (suolatonta, huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Koristelu

  • 250 gvadelmia (tuoreita)
  • 1/2 tltomusokeria

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h 10 min
MITÄ PIDIT?
4.37