Maku

Kahden suklaan moussekakku

6 h 10 min
4.4
2

Kahden suklaan moussekakku

Kahden suklaan moussekakku on hämmästyttävän kaunis ja suussasulava herkku! Kuohkean kakkukupolin sisällä lymyää kahden suklaan täyteläinen moussetäyte, jonka seepramainen kuvio syntyy annostelemalla kulhoon vuorotellen vaaleaa ja tummaa suklaamoussea. Suklaakuorrutuksen herkullisuuden salaisuus on ripauksessa lakritsirouhetta. Tätä haluat maistaa!
Teksti Elina Jyväs
Kuvat Joonas Vuorinen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/3 dlsokeria (hienoa kidesokeria)
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 1/2 dlkaakaojauhetta
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Suklaamousse

  • 5 dlkuohukermaa (tai vispikermaa)
  • 400 gturkkilaista jogurttia
  • 1 dltomusokeria
  • 200 gvalkosuklaata
  • 8 kplliivatelehteä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 200 gmaitosuklaata

Kuorrutus

  • 250 gtummaa suklaata
  • 150 gvoita (suolatonta, huoneenlämpöistä)
  • 2 1/2 dltomusokeria
  • 2 rklkaakaojauhetta
  • 2 tllakritsijauhetta (esim. Urtekram)

Koristelu

  • 250 gvadelmia (tuoreita)
  • 1/2 tltomusokeria

Tee näin

6 h 10 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN5 h 10 min

Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ne muna-sokerivaahtoon ja kääntele taikina muovilastalla sekaisin.

Kaada taikina leivinpaperin päälle pellille. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 8–10 minuuttia, kunnes pohja saa kauniin värin. 

Kumoa pohja heti sokeroidulle, puhtaalle keittiöpyyhkeelle. Irrota päällimmäinen leivinpaperi varovasti. Anna pohjan jäähtyä.

Vuoraa pyöreän kulhon (tilavuus noin 2,5 l) sisäpuoli kelmulla. Vuoraa kulho kakkupohjalla mahdollisimman tasaisesti. Säästä pala pohjaa täytteen päälle kanneksi.

Valmista suklaamousse. Vatkaa kerma kulhossa kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja sokeri.

Sulata paloiteltu valkosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla, 30 sekunnin välein sekoittaen. Sekoita suklaasula tasaiseksi ja anna hieman jäähtyä. Sekoita valkosuklaa kerma-jogurttitäytteeseen.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä viisi minuuttia. Kuumenna sitruunamehu kattilassa ja nosta liedeltä. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan sitruunamehuun. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja sekoita se täytteeseen.

Sulata paloiteltu maitosuklaa mikroaaltouunissa miedolla teholla, 30 sekunnin välein sekoittaen.

Jaa valkosuklaamousse kahteen kulhoon. Sekoita toiseen kulholliseen sulatettu maitosuklaa.

Kaada kakkupohjalla vuorattuun kulhoon vuorotellen sekä vaaleaa että tummaa moussea. Älä sekoita täytteitä vaan jätä ne erillisiksi kerroksiksi.

Nosta aiemmin säästämäsi pala kakkupohjaa täytteen päälle kanneksi. Peitä kulho kelmulla ja nosta se jääkaappiin hyytymään 5–6 tunniksi. Parhaimman lopputuloksen saat kun annat kakun hyytyä jääkaapissa yön yli.

Kumoa kakku vadille. Poista kulho ja muovikelmu kakun päältä.

Valmista kuorrutus. Sulata paloiteltu suklaa miedolla teholla mikroaaltouunissa, 30 sekunnin välein sekoittaen.

Vatkaa pehmeä voi vaaleaksi vaahdoksi. Lisää sokeri, kaakao- ja halutessasi lakritsijauhe. Vatkaa tasaiseksi. Kaada joukkoon hieman jäähtynyt suklaasula ja sekoita nopeasti tasaiseksi.

Levitä kuorrutus lastan avulla kakun päälle ja reunoille. 

Koristele kakku tuoreilla vadelmilla ja halutessasi tomusokerilla.

Vinkki!

• Lakritsijauhetta myyvät marketit ja ekokaupat. Lakritsijauhe syventää suklaakuorrutuksen makua mutta ei vaikuta sen rakenteeseen. Sen voi halutessaan jättää myös pois.

• Mitä syvempi kulho, sitä korkeamman kupolikakun saat. Leikattava viipale on tällöin korkeampi. Laakeassa kulhossa kakusta tulee matalampi.

MITÄ PIDIT?
4.4
Katso myös nämä