Kahden aineksen juustokeksit – tarjoa superhelpot ihmekeksit keiton kanssa tai rouskuttele sellaisenaan!
Gluteeniton
Munaton
13 min
{
Aktiivinen 5 min
Passiivinen 8 min
Kahden aineksen juustokeksit ovat maukas tarjoiltava keiton kylkeen. Voi tosin olla, että napostelet helpot herkkupalat suoraan pelliltä, niin hyviä ne ovat!
½ dl pekaanipähkinöitä (tai 2–3 rkl yrttejä kuten timjamia tai rosmariinia)
Kahden aineksen juustokeksit – ohje:
Laita noin 1 rkl juustoraastetta kekoina leivinpaperin päälle pellille. Jätä isot välit, koska lastut leviävät uunissa reilusti juuston sulaessa.
Rouhi pähkinät. Ripottele rouhetta hieman juustokekojen päälle.
Paista 200-asteisessa uunissa noin 8 minuuttia, kunnes keksit alkavat ruskistua hieman reunoilta.
Anna keksien jäähtyä. Jäähtyessään ne kovettuvat ja rapeutuvat.
Tarjoa juustokeksit keiton lisukkeena ja koristeena tai pikkusyötävänä esimerkiksi hedelmien kera. Kokeile keksien kanssa esimerkiksi ihanaa cheddar-kurpitsakeittoa!
Vinkki!
Voit käyttää juustokekseihin myös muita aromikkaita kovia juustoja kuten parmesaani- tai emmentaljuustoa.