Maku

Täyteläistä ja lämmittävää! Cheddar-kurpitsakeitossa myskikurpitsa ja omena saavat seurakseen pähkinäisen ja hapokkaan juuston

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Cheddarjuuston pähkinäinen ja hapokas maku sopii erinomaisesti täydentämään omenalla maustetun kurpitsakeiton makeahkoa makua. Valmista cheddar-kurpitsakeiton lisukkeeksi rapsakat kahden aineksen juustokeksit – löydät linkin reseptiin keiton ohjeen alta.
MU
5
0
Julkaistu: 7.11.2022


Reseptin ainekset (4)

  • 1myskikurpitsa (tai esim. hokkaidokurpitsa)
  • 1–2 jauhoista perunaa
  • 1 omena
  • 1 sipuli
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl salviaa tai timjamia hienonnettuna
  • ½ tl mustapippuria
  • ¼ tl cayennepippuria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 8 dl vettä
  • 3 rkl kasvisfondia
  • 1 prk (2 dl) ruokakermaa
  • 1 ps (150 g) cheddarjuustoraastetta
Tulosta

Cheddar-kurpitsakeitto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit, kurpitsat, perunat ja omenat. Paista käännellen muutama minuutti, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
  3. Lisää yrtit ja pippurit sekä vehnäjauhot ja kääntele sekaisin. Lisää vesi samalla sekoittaen. Mittaa joukkoon fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Ota keitto liedeltä ja soseuta se sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja juustoraaste. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Vinkki!

Keittoon sopii mainiosti myös hokkaidokurpitsa ja muut kurpitsalajikkeet.

Tarjoa keitto murennettujen kahden aineksen juustokeksien kanssa.

Kommentoi »