Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Täyteläinen cheddar-kurpitsakeitto – myskikurpitsa ja omena saavat seurakseen pähkinäisen ja hapokkaan juuston

40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min

Cheddarjuuston pähkinäinen ja hapokas maku sopii erinomaisesti täydentämään omenalla maustetun kurpitsakeiton makeahkoa makua. Valmista cheddar-kurpitsakeiton lisukkeeksi rapsakat kahden aineksen juustokeksit – löydät linkin reseptiin keiton ohjeen alta.

7.11.2022
Reseptin ainekset
4
1
myskikurpitsa (tai esim. hokkaidokurpitsa)
1–2
jauhoista perunaa
1
omena
1
sipuli
3 rkl
oliiviöljyä
1 rkl
salviaa tai timjamia hienonnettuna
½ tl
mustapippuria
¼ tl
cayennepippuria
2 rkl
vehnäjauhoja
8 dl
vettä
3 rkl
kasvisfondia
1 prk (2 dl)
ruokakermaa
1 ps (150 g)
cheddarjuustoraastetta

Cheddar-kurpitsakeitto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit, kurpitsat, perunat ja omenat. Paista käännellen muutama minuutti, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
  3. Lisää yrtit ja pippurit sekä vehnäjauhot ja kääntele sekaisin. Lisää vesi samalla sekoittaen. Mittaa joukkoon fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Ota keitto liedeltä ja soseuta se sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja juustoraaste. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Vinkki!

Keittoon sopii mainiosti myös hokkaidokurpitsa ja muut kurpitsalajikkeet.

Tarjoa keitto murennettujen kahden aineksen juustokeksien kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt