4,3(6)
Täyteläinen cheddar-kurpitsakeitto – myskikurpitsa ja omena saavat seurakseen pähkinäisen ja hapokkaan juuston
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Cheddarjuuston pähkinäinen ja hapokas maku sopii erinomaisesti täydentämään omenalla maustetun kurpitsakeiton makeahkoa makua. Valmista cheddar-kurpitsakeiton lisukkeeksi rapsakat kahden aineksen juustokeksit – löydät linkin reseptiin keiton ohjeen alta.
7.11.2022
 |
Maku
Reseptin ainekset
4
1myskikurpitsa (tai esim. hokkaidokurpitsa)
1–2 jauhoista perunaa
1 omena
1 sipuli
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl salviaa tai timjamia hienonnettuna
½ tl mustapippuria
¼ tl cayennepippuria
2 rkl vehnäjauhoja
8 dl vettä
3 rkl kasvisfondia
1 prk (2 dl) ruokakermaa
1 ps (150 g) cheddarjuustoraastetta

Cheddar-kurpitsakeitto – ohje:

  1. Halkaise kurpitsa, kaavi siemenet pois lusikalla. Kuori ja kuutioi kurpitsa. Kuori ja kuutioi perunat. Kuori omena, poista siemenkota ja kuutioi omena. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit, kurpitsat, perunat ja omenat. Paista käännellen muutama minuutti, kunnes kasvikset hieman pehmenevät.
  3. Lisää yrtit ja pippurit sekä vehnäjauhot ja kääntele sekaisin. Lisää vesi samalla sekoittaen. Mittaa joukkoon fondi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta noin 15 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  4. Ota keitto liedeltä ja soseuta se sauvasekoittimella. Siirrä kattila takaisin liedelle. Lisää kerma ja juustoraaste. Kuumenna, kunnes juusto sulaa.

Vinkki!

Keittoon sopii mainiosti myös hokkaidokurpitsa ja muut kurpitsalajikkeet.

Tarjoa keitto murennettujen kahden aineksen juustokeksien kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo