


Syksyn uunisuosikki
Kaalipyörykät vegejauhiksesta – syksyn suosikkipullat hautuvat uunissa mehukkaiksi!
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h 0 min
Valmiista vegejauhiksesta, kaalista ja riisistä pyöräytetyt pullat hautuvat uunissa herkullisiksi. Satsi on melko iso, mutta valmiit pyörykät voi hyvin pakastaa ja nauttia myöhemmin.
Reseptin ainekset
18 kpl
500 g
kaalia
1
sipuli
1 rkl
rypsiöljyä
½ dl
siirappia
5 dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
½ dl
puuroriisiä
1 rs (150 g)
ranskankermaa
3
munaa
1 dl
korppujauhoja
2 pkt (á 250 g)
vegejauhista (esim. Pirkka)
2 tl
meiramia
½ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
Lisäksi
1 dl
persiljaa
Kaalipyörykät vegejauhiksesta – ohje:
- Leikkaa kaali ja sipuli suikaleiksi. Kuumenna öljy isolla pannulla. Paista kaalia ja sipulia noin 5 minuuttia tai kunnes kaali on pehmennyt ja saanut väriä. Lisää siirappi ja sekoita. Kumoa paistos isoon kulhoon. Anna jäähtyä sen aikaa, kun keität riisin.
- Mittaa kattilaan vesi, lisää liemikuutio ja kuumenna. Ota 2 dl lientä sivuun. Lisää riisi kattilaan ja keitä 10 minuuttia. Ota kattila liedeltä ja sekoita riisiin ranskankerma, munat ja korppujauho. Anna turvota 10 minuuttia.
- Sekoita vegejauhis käsin kaalin joukkoon. Lisääriisiseos ja mausteet, sekoita. Muotoile massa pyöryköiksi ja laita ne voideltuun uunivuokaan. Paista 200 asteessa ensin 30 minuuttia, kaada loppu liemi vuoan pohjalle ja kypsennä vielä 30 minuuttia tai kunnes pyörykät ovat kypsyneet kiinteiksi.
- Hienonna pinnalle persiljaa ennen tarjoamista.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat