Kaalipata on helppoa ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan! Tästä tulee luottoreseptisi

40 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
20 min
Kaalipata muhii meheväksi kuin itsestään padassa hellalla. Perinteinen versio valmistuu jauhelihasta, kasvisversioon voit käyttää vegejauhelihaa tai sieniä. Nappaa helppo resepti!
GL
LA
MA
MU
4.6
0
Julkaistu: 13.9.2022


Reseptin ainekset (6 annosta)

Kaalipata

  • 1 kgvalko- tai suippokaalia
  • 3 porkkanaa
  • 1–2 sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl rypsiöljyä tai voita
  • 400 g jauhelihaa
  • 5 dl vettä
  • ½ dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • ½ dl siirappia
  • 3 rkl meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua)
  • 1 rkl timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)

Tarjoiluun

  • 2 dlpuolukkasurvosta tai -hilloa
Tulosta

Kaalipata – ohje:

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkanat tai raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva isossa padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää jauheliha ja ruskista se.
  3. Lisää kasvikset, vesi, riisi tai suurimot ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki!

Saat ruoasta kasvisversion, kun korvaat jauhelihan vegejauhelihalla tai sienillä.

MAINOS - SISÄLTÖ JATKUU MAINOKSEN JÄLKEEN
Uusia ideoita kokkailuun! Tilaa inspiroivat ruokakirjat Meillä kotona -kaupoista
SISÄLTÖ JATKUU
Kommentoi »