


Kaalipata on helppoa ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan! Tästä tulee luottoreseptisi
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kaalipata muhii meheväksi kuin itsestään padassa hellalla. Perinteinen versio valmistuu jauhelihasta, kasvisversioon voit käyttää vegejauhelihaa tai sieniä. Nappaa helppo resepti!
Reseptin ainekset
6 annosta
Kaalipata
1 kg
valko- tai suippokaalia
3
porkkanaa
1–2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
1 rkl
rypsiöljyä tai voita
400 g
jauhelihaa
5 dl
vettä
½ dl
puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
½ dl
siirappia
3 rkl
meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua)
1 rkl
timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
Tarjoiluun
2 dl
puolukkasurvosta tai -hilloa
Kaalipata – ohje:
- Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkanat tai raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valosipulinkynnet.
- Kuumenna rasva isossa padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää jauheliha ja ruskista se.
- Lisää kasvikset, vesi, riisi tai suurimot ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
- Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.
Vinkki!
Saat kaalipadasta kasvisversion, kun korvaat jauhelihan vegejauhelihalla tai sienillä.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat