4,3(16)
Kaalipata on helppoa ja edullista kotiruokaa parhaimmillaan! Tästä tulee luottoreseptisi
Gluteeniton
Laktoositon
Maidoton
Munaton
40 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 20 min
Kaalipata muhii meheväksi kuin itsestään padassa hellalla. Perinteinen versio valmistuu jauhelihasta, kasvisversioon voit käyttää vegejauhelihaa tai sieniä. Nappaa helppo resepti!
13.9.2022
 |
Meillä kotona
Reseptin ainekset
6 annosta
Kaalipata
1 kgvalko- tai suippokaalia
3 porkkanaa
1–2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
1 rkl rypsiöljyä tai voita
400 g jauhelihaa
5 dl vettä
½ dl puuroriisiä tai rikottuja ohrasuurimoita
2 tl suolaa
½ tl mustapippuria
½ dl siirappia
3 rkl meiramia hienonnettuna (tai 3 tl kuivattua)
1 rkl timjamia hienonnettuna (tai 1 tl kuivattua)
Tarjoiluun
2 dlpuolukkasurvosta tai -hilloa

Kaalipata – ohje:

  1. Suikaloi kaali. Kuori ja suikaloi porkkanat tai raasta karkeaksi raasteeksi. Kuori ja hienonna sipulit ja valosipulinkynnet.
  2. Kuumenna rasva isossa padassa. Lisää sipulit ja kuullota hetken. Lisää jauheliha ja ruskista se.
  3. Lisää kasvikset, vesi, riisi tai suurimot ja mausteet. Hauduta noin 20 minuuttia. Lisää tarvittaessa vettä.
  4. Tarjoa kaalipata puolukkasurvoksen tai -hillon kanssa.

Vinkki!

Saat ruoasta kasvisversion, kun korvaat jauhelihan vegejauhelihalla tai sienillä.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo