Maku

Kaalipata

1 h 10 min
4
0

Kaalipata

GL
KA
LA
MA
MU
0
4
Herkullinen kaalipata on syysruokien maistuva lisuke. Linssit antavat pataan ruokaisuutta. Suosittelemme kokeilemaan!
Teksti Aija Lento
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 annosta)

  • 1 kplkeräkaalia
  • 1/2 dlkylmäpuristettua rypsiöljyä
  • 1 rklsinapinsiemeniä
  • 1/4 tlvalkopippuria
  • 1 tljuustokuminaa
  • 1/2 tlkorianterinsiemieniä (jauhettuna)
  • 1/2 tltimjamia
  • 1 dllinssejä (vihreä)
  • 1 tlmeiramia
  • 1/4 tlsormisuolaa
  • 1/2 tlfariinisokeria

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN45 min

Kaalipata valmistuu näin:

Suikaloi kaali. Lorauta kattilaan tilkka öljyä ja kuumenna. Lisää sinapinsiemenet ja kun ne alkavat poksahdella, lisää muut mausteet. Meirami kannattaa lisätä aivan padan kypsymisen loppuvaiheessa.

Lisää suikaloitu kaali kattilaan, sekoittele ja anna hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, kunnes kaali on kypsää. Lisää joukkoon linssit ja anna hautua kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaisesti. Lisää kaalipataan nestettä tarvittaessa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä