Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
1 h 30 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
1 h Kaalilaatikko muhii uunissa herkulliseksi. Maukkain laatikko syntyy lampaanjauhelihasta. Jos haluat pientä vaihtelua, heitä mukaan myös suolakurkkua ja sieniä.
LA
MA
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 24.2.2016

Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
Reseptin ainekset (4–6 annosta)
- 2 dlkokonaisia esikeitettyjä ohrasuurimoita
- n. 1 kgkeräkaalia
- 2sipulia
- 3–4valkosipulinkynttä
- 200 gsieniä (esim. pakastettuja metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä)
- 2 rklrypsiöljyä
- 400–500 glampaanjauhelihaa
- 2 tlsuolaa
- ripaus valkopippuria
- 1 tlrosmariinia
- 2–3suolakurkkua
- 1lihaliemikuutio
- n. 3 dlvettä
Kaalilaatikko lampaanjauhelihasta:
- Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet.
- Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai valurautapadassa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää sienet ja sipulit ja jatka kypsennystä.
- Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kaali muutamassa erässä ja kypsennä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kuutioi suolakurkut ja lisää ne ja ohrasuurimot joukkoon.
- Kaada jauheliha-kaaliseos voideltuun (3–4 litran) uunivuokaan tai jätä pataan, jos pata kestää uunia. Kaada päälle vesi, johon on liuotettu liemikuutio. Nosta kaalilaatikko 175-asteisen uunin alatasolle ja kypsennä noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko smetanan kanssa.

Mehevämpi kaalilaatikko
Kotivinkki

Currylla ja soijakastikkeella maustettu kaalilaatikko
Maku

Herkullinen kaalilaatikko ohrasuurimoista
Maku

Kaalilaatikko thaityyliin
Maku

Punajuuri-kaalilaatikko
Maku

Vegaaninen varhaiskaalilaatikko
Maku

Kaali-lohilaatikko
Maku

Nopeat ja helpot kaalikääryleet – oikaise valmistamalla kääryleet muffinipellillä
Maku