Kaalilaatikko uudella twistillä – lisää makua suolakurkuilla ja sienillä!
laktoositon
maidoton
1 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 1 h
Kaalilaatikko muhii uunissa herkulliseksi. Maukkain laatikko syntyy lampaanjauhelihasta. Jos haluat pientä vaihtelua, heitä mukaan myös suolakurkkua ja sieniä.

Reseptin ainekset 4–6 annosta
2 dlkokonaisia esikeitettyjä ohrasuurimoita
n. 1 kgkeräkaalia
2sipulia
3–4valkosipulinkynttä
200 gsieniä (esim. pakastettuja metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä)
2 rklrypsiöljyä
400–500 glampaanjauhelihaa
2 tlsuolaa
ripaus valkopippuria
1 tlrosmariinia
2–3suolakurkkua
1lihaliemikuutio
n. 3 dlvettä
Kaalilaatikko lampaanjauhelihasta:
- Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
- Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet.
- Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai valurautapadassa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää sienet ja sipulit ja jatka kypsennystä.
- Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kaali muutamassa erässä ja kypsennä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kuutioi suolakurkut ja lisää ne ja ohrasuurimot joukkoon.
- Kaada jauheliha-kaaliseos voideltuun (3–4 litran) uunivuokaan tai jätä pataan, jos pata kestää uunia. Kaada päälle vesi, johon on liuotettu liemikuutio. Nosta kaalilaatikko 175-asteisen uunin alatasolle ja kypsennä noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko smetanan kanssa.