Kotivinkki

Kaalilaatikko

1 h 30 min
5
0

Kaalilaatikko

Kaalilaatikko muhii uunissa herkulliseksi. Maukkain laatikko syntyy lampaanjauhelihasta. Jos haluat pientä vaihtelua, heitä mukaan myös suolakurkkua ja sieniä.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Johanna Myllymäki
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 2 dlkokonaisia esikeitettyjä ohrasuurimoita
  • n. 1 kgkeräkaalia
  • 2sipulia
  • 3–4valkosipulinkynttä
  • (200 g (esim. pakastettuja metsäsieniä tai tuoreita herkkusieniä)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 400–500 gjauhelihaa
  • 2 tlsuolaa
  • ripaus valkopippuria
  • 1 tlrosmariinia
  • 2–3suolakurkkua
  • 1lihaliemikuutio
  • n. 3 dlvettä

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN1 h

1. Keitä ohrasuurimot kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta hyvin.
 

2. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipulit. Pilko sienet.
 

3. Kuumenna öljy isossa paistokasarissa tai valurautapadassa ja ruskista jauheliha siinä. Lisää sienet ja sipulit ja jatka kypsennystä.
 

4. Kun sipulit ovat hieman pehmenneet, lisää kaali muutamassa erässä ja kypsennä sekoitellen 5–10 minuuttia, kunnes kaali hieman pehmenee. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kuutioi suolakurkut ja lisää ne ja ohrasuurimot joukkoon.
 

5. Kaada jauheliha-kaaliseos voideltuun (3–4 litran) uunivuokaan tai jätä pataan, jos pata kestää uunia. Kaada päälle vesi, johon on liuotettu liemikuutio. Nosta kaalilaatikko 175-asteisen uunin alatasolle ja kypsennä noin 1 tunti. Tarjoa kaalilaatikko smetanan kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä