


Kaali-makaronilaatikko
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
3 dl
tummaa makaronia
500 g
valkokaalia
1
sipuli
2 rkl
rypsiöljyä
400 g
sika-nautajauhelihaa
1 ½–2 tl
suolaa
½ tl
mustapippuria
Lisäksi
1
kananmuna
4 dl
ruokakermaa
¼–½ dl
siirappia
100 g
juustoraastetta
Kaali-makaronilaatikko – ohje:
- Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
- Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan.
- Paista nauta-sikajauheliha. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa tai kattilassa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma sekä siirappi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
- Paista kaali-makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
Vinkki!
Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat