4,3(26)
Kaali-makaronilaatikko
1 h 5 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 45 min
Pidätkö kaali- ja makaronilaatikosta? Yhdistämällä nämä kaksi ruokaa syntyy herkullinen kokonaisuus, joka on parasta puolukkahillon kanssa.
Reseptin ainekset
6 annosta
3 dltummaa makaronia
500 gvalkokaalia
1sipuli
2 rklrypsiöljyä
400 gsika-nautajauhelihaa
1 ½–2 tlsuolaa
½ tlmustapippuria
Lisäksi
1kananmuna
4 dlruokakermaa
¼–½ dlsiirappia
100 gjuustoraastetta

Kaali-makaronilaatikko – ohje:

  1. Keitä makaronit pussin ohjeen mukaan.
  2. Suikaloi kaali ja sipuli. Kuullota paistinpannulla rypsiöljyssä, kunnes ne ovat saaneet hieman väriä pintaan. 
  3. Paista nauta-sikajauheliha. Yhdistä kaikki ainekset isossa kulhossa tai kattilassa ja mausta suolalla sekä mustapippurilla. Kaada seos voideltuun uunivuokaan. 
  4. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa ja lisää ruokakerma sekä siirappi. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele päälle juustoraastetta.
  5. Paista kaali-makaronilaatikkoa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Vinkki!

Katso myös perinteisen, lempeänmakuisen makaronilaatikon resepti.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.