Maku

Juustokakku vadelmilla

5 h
4.5
0

Juustokakku vadelmilla

Näyttävä, mutta superhelppo juustokakku vadelmilla hurmaa vieraat takuuvarmasti! Rapea muropohja kuorrutetaan raikkailla vadelmilla ja mehevällä tuorejuustokerroksella.
Teksti Arja Elina Laine/Myllyn Paras Oy
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 annosta)

  • 400 gmurotaikinaa (pakaste) (Myllyn Paras kauramurotaikina)

Kostutus

  • 1 dlmarjatäysmehua (vadelma)
  • 1/2 dlmarjalikööriä (vadelma)

Täyte

  • 4 dlvadelmia (tuoreita)
  • 6 kplliivatelehteä
  • 2 rklvettä
  • 1 rklsitruunamehua
  • 400 gtuorejuustoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1/2 dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria

Koristeeksi

  • 2 dlvadelmia (tuoreita)
  • 20 gtuoretta minttua

Tee näin

5 h
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN4 h 30 min

Raikkaan juustokakun pinnalla ja täytteenä on ihania, tuoreita vadelmia.

Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan (Ø 25–28 cm) pohjalle.

Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.

Kostuta jäähtynyt muropohja. Levitä sille vadelmat.

Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Lisää sitruunamehu ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita liivateliemi tuorejuustoon.

Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada täyte torttupohjalle marjojen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.

Irrota juustokakku tarjoiluvadille ja koristele ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja lehdillä.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä