


Juustokakku vadelmilla
Näyttävä, mutta superhelppo juustokakku vadelmilla hurmaa vieraat takuuvarmasti! Rapea muropohja kuorrutetaan raikkailla vadelmilla ja mehevällä tuorejuustokerroksella.
Raikkaan juustokakun pinnalla ja täytteenä on ihania, tuoreita vadelmia.
Painele sulanut taikina irtoreunaisen torttuvuoan (Ø 25–28 cm) pohjalle.
Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 10–15 minuuttia. Varo paistamasta liikaa. Anna jäähtyä.
Kostuta jäähtynyt muropohja. Levitä sille vadelmat.
Liota liivatteita runsaassa kylmässä vedessä 10 minuuttia. Kuumenna tilkka vettä kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet. Lisää sitruunamehu ja anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Sekoita liivateliemi tuorejuustoon.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta sokereilla ja sekoita varovasti tuorejuustoseokseen. Kaada täyte torttupohjalle marjojen päälle ja tasoita pinta. Anna hyytyä jääkaapissa 4 tuntia tai yön yli.
Irrota juustokakku tarjoiluvadille ja koristele ennen tarjoilua tuoreilla marjoilla ja lehdillä.