Teksti
Kuvat
Julkaistu: 4.6.2006

Juusto-kinkkusarvet
Ainekset (16 kpl)
- 5 dlkevytmaitoa
- 25 ghiivaa
- 1/2 rklsuolaa
- 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
- 50 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
- 5 dlvehnäjauhoja
- 5 dlkaurajauhoja
Täyte
- 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
- 50 gsavustettua siankylkeä
Voiteluun
- 1 kplmunaa
Pinnalle
- 1/2 dlunikonsiemeniä
Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, juustoraaste ja juokseva margariini. Vatkaa vehnäjauhot taikinaan ja alusta taikina pehmeäksi lopuilla jauhoilla.
Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla pyöreiksi levyiksi. Jaa taikinalevyt kahdeksaksi kolmioksi ja täytä juustoraasteella ja kinkkusuikaleilla. Kääri kolmiot sarviksi ja kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.
Voitele juusto-kinkkusarvet munalla, ripottele pintaan unikonsiemeniä ja paista 225 asteen lämmössä 12–15 minuuttia.
MITÄ PIDIT?
0