Juusto-kinkkusarvet

1 h 15 min
0
0

Juusto-kinkkusarvet

Teksti Sirkka-Liisa Anttila
Kuvat Juhani Salonen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 5 dlkevytmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 1/2 rklsuolaa
  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 50 gjuoksevaa margariinia (rasvaa 80 %)
  • 5 dlvehnäjauhoja
  • 5 dlkaurajauhoja

Täyte

  • 75 gemmentaalijuustoa (rasvaa 27-30 %) (raastettuna)
  • 50 gsavustettua siankylkeä

Voiteluun

  • 1 kplmunaa

Pinnalle

  • 1/2 dlunikonsiemeniä

Tee näin

1 h 15 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN45 min

Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva. Lisää suola, juustoraaste ja juokseva margariini. Vatkaa vehnäjauhot taikinaan ja alusta taikina pehmeäksi lopuilla jauhoilla.

Jaa taikina kahteen palaan ja kauli ne jauhotetulla alustalla pyöreiksi levyiksi. Jaa taikinalevyt kahdeksaksi kolmioksi ja täytä juustoraasteella ja kinkkusuikaleilla. Kääri kolmiot sarviksi ja kohota liinan alla kaksinkertaisiksi.

Voitele juusto-kinkkusarvet munalla, ripottele pintaan unikonsiemeniä ja paista 225 asteen lämmössä 12–15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä