0(0)
Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua
Kasvis
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Juurespasteijat menevät kuin kuumille kiville loppusyksyn illanistujaisissa tai koti-illan herkkuna. Juustoa vaihtamalla pasteijoihin saa uusia ja erilaisia makuja. Kokeile vaikkapa halloumia tai sinihomejuustoa.
1.11.2019
 |
Kotivinkki
Reseptin ainekset
16 kpl
Juurespasteijat
1 pkt (500g)valmiita lehtitaikinalevyjä (tai itse tehtyä lehti- tai voitaikinaa)
2keskikokoista porkkanaa
1pieni palsternakka
1pieni juuriselleri
1pieni keltasipuli
1valkosipulinkynsi
1 rklvoita tai öljyä
pippuria
suolaa
100 gfetaa murskattuna
1kananmuna

Juurespasteija valmistetaan näin:

  1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön tunniksi, kunnes ne ovat pehmeitä. Puolita lehtitaikinalevy yhdeksi neliöksi.
  2. Kuori ja suikaloi juurekset ja hienonna sipulit. Paista kasvikset öljyssä tai voissa pannulla. Mausta. Anna jäähtyä hetki.
  3. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murskaa feta jäähtyneiden kasvisten joukkoon ja sekoita.
  4. Täytä lehtitaikinaneliöt runsaalla määrällä täytettä, taita pasteijat ja painele reunat kunnolla kiinni. Voit käyttää ”liimana” kananmunaa tai vettä.
  5. Voitele pasteijat kananmunalla ja tee haarukalla reikiä pintaan. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes juurespasteijat ovat kullanruskeita.

Vinkki!

Voit täyttää pasteijat myös muilla juustoilla, kuten halloumilla tai sinihomejuustolla.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
placeholder
a-lehdet-logo