Kotivinkki

Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua

1 h 30 min
KA
0
0

Juurespasteijat menevät kuin kuumille kiville loppusyksyn illanistujaisissa tai koti-illan herkkuna. Juustoa vaihtamalla pasteijoihin saa uusia ja erilaisia makuja. Kokeile vaikkapa halloumia tai sinihomejuustoa.
Tulosta
Kuvat Satu Nyström

Ainekset (16 kpl)

Juurespasteijat

  • 1 pkt (500g)valmiita lehtitaikinalevyjä (tai itse tehtyä lehti- tai voitaikinaa)
  • 2keskikokoista porkkanaa
  • 1pieni palsternakka
  • 1pieni juuriselleri
  • 1pieni keltasipuli
  • 1valkosipulinkynsi
  • 1 rklvoita tai öljyä
  • pippuria
  • suolaa
  • 100 gfetaa murskattuna
  • 1kananmuna

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Juurespasteija valmistetaan näin:

  1. Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön tunniksi, kunnes ne ovat pehmeitä. Puolita lehtitaikinalevy yhdeksi neliöksi.
  2. Kuori ja suikaloi juurekset ja hienonna sipulit. Paista kasvikset öljyssä tai voissa pannulla. Mausta. Anna jäähtyä hetki.
  3. Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murskaa feta jäähtyneiden kasvisten joukkoon ja sekoita.
  4. Täytä lehtitaikinaneliöt runsaalla määrällä täytettä, taita pasteijat ja painele reunat kunnolla kiinni. Voit käyttää ”liimana” kananmunaa tai vettä.
  5. Voitele pasteijat kananmunalla ja tee haarukalla reikiä pintaan. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes juurespasteijat ovat kullanruskeita.

Vinkki!

Voit täyttää pasteijat myös muilla juustoilla, kuten halloumilla tai sinihomejuustolla.

MITÄ PIDIT?
0