


Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua
1 h 30 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 1 h 10 min
Juurespasteijat menevät kuin kuumille kiville loppusyksyn illanistujaisissa tai koti-illan herkkuna. Juustoa vaihtamalla pasteijoihin saa uusia ja erilaisia makuja. Kokeile vaikkapa halloumia tai sinihomejuustoa.
Reseptin ainekset
16 kpl
Juurespasteijat
1 pkt (500g)
valmiita lehtitaikinalevyjä (tai itse tehtyä lehti- tai voitaikinaa)
2
keskikokoista porkkanaa
1
pieni palsternakka
1
pieni juuriselleri
1
pieni keltasipuli
1
valkosipulinkynsi
1 rkl
voita tai öljyä
pippuria
suolaa
100 g
fetaa murskattuna
1
kananmuna
Juurespasteija valmistetaan näin:
- Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön tunniksi, kunnes ne ovat pehmeitä. Puolita lehtitaikinalevy yhdeksi neliöksi.
- Kuori ja suikaloi juurekset ja hienonna sipulit. Paista kasvikset öljyssä tai voissa pannulla. Mausta. Anna jäähtyä hetki.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murskaa feta jäähtyneiden kasvisten joukkoon ja sekoita.
- Täytä lehtitaikinaneliöt runsaalla määrällä täytettä, taita pasteijat ja painele reunat kunnolla kiinni. Voit käyttää ”liimana” kananmunaa tai vettä.
- Voitele pasteijat kananmunalla ja tee haarukalla reikiä pintaan. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes juurespasteijat ovat kullanruskeita.
Vinkki!
Voit täyttää pasteijat myös muilla juustoilla, kuten halloumilla tai sinihomejuustolla.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat