Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua
1 h 30 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
1 h 10 minJuurespasteijat menevät kuin kuumille kiville loppusyksyn illanistujaisissa tai koti-illan herkkuna. Juustoa vaihtamalla pasteijoihin saa uusia ja erilaisia makuja. Kokeile vaikkapa halloumia tai sinihomejuustoa.
KA
0
Kuvat
Julkaistu 1.11.2019

Juurespasteijat – helpoissa suolapaloissa on kunnolla kasviksia, juustoa ja makua
Reseptin ainekset (16 kpl)
Juurespasteijat
- 1 pkt (500g)valmiita lehtitaikinalevyjä (tai itse tehtyä lehti- tai voitaikinaa)
- 2keskikokoista porkkanaa
- 1pieni palsternakka
- 1pieni juuriselleri
- 1pieni keltasipuli
- 1valkosipulinkynsi
- 1 rklvoita tai öljyä
- pippuria
- suolaa
- 100 gfetaa murskattuna
- 1kananmuna
Juurespasteija valmistetaan näin:
- Ota lehtitaikinalevyt huoneenlämpöön tunniksi, kunnes ne ovat pehmeitä. Puolita lehtitaikinalevy yhdeksi neliöksi.
- Kuori ja suikaloi juurekset ja hienonna sipulit. Paista kasvikset öljyssä tai voissa pannulla. Mausta. Anna jäähtyä hetki.
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen. Murskaa feta jäähtyneiden kasvisten joukkoon ja sekoita.
- Täytä lehtitaikinaneliöt runsaalla määrällä täytettä, taita pasteijat ja painele reunat kunnolla kiinni. Voit käyttää ”liimana” kananmunaa tai vettä.
- Voitele pasteijat kananmunalla ja tee haarukalla reikiä pintaan. Paista uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, kunnes juurespasteijat ovat kullanruskeita.
Vinkki!
Voit täyttää pasteijat myös muilla juustoilla, kuten halloumilla tai sinihomejuustolla.

Juusto-juurespiirakka
Kotivinkki

Punajuuri-vuohenjuustopaistos rapeiden filotaikinakerrosten päällä
Kotivinkki

Syksyn suolaiset leivonnaiset – 12 mehevää ja maukasta reseptiä satokauden herkuista

Juurespizza
Kotivinkki

Palsternakka-vaahterasiirappikakku
Maku

Syksyinen suppis-juurespiiras
Maku

Juurespiirakat
Maku

Juuressämpylät
Maku