Reseptin ainekset
4 annosta
10 dl
kalalientä
3 dl
kuivaa valkoviiniä
50 g
voita
1 rkl
vehnäjauhoja
1/4 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria
1 tl
sitruunamehua
100 g
mätiä
3 dl
kuohukermaa
30 g
voita
Keitä kalalientä ja valkoviiniä kokoon niin, että jäljelle jää noin 4 desiä.
Sekoita voi ja jauhot huolellisesti yhteen, niin että niistä tulee taikinan tapainen tahna. Vatkaa voimakkaasti tahna kiehuvan liemen joukkoon ja anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike kahteen eri kattilaan.
Kumoa kirjolohen mäti siivilään ja puserra nesteet kulhoon. Vatkaa mätimehu toiseen kastikkeeseen ja vatkaa sen jälkeen kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja pehmeä voi kuumien kastikkeiden joukkoon juuri ennen tarjoilua. Tarjoa juhlavia kalakastikkeita kahden kalan pyöryköiden kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
