Maku

Juhlavat kalankastikkeet

30 min
0
0

Juhlavat kalankastikkeet

MU
0
0
Teksti Juha Jormanainen
Kuvat Juha Jormanainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 10 dlkalalientä
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 50 gvoita
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria
  • 1 tlsitruunamehua
  • 100 gmätiä
  • 3 dlkuohukermaa
  • 30 gvoita

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Keitä kalalientä ja valkoviiniä kokoon niin, että jäljelle jää noin 4 desiä.

Sekoita voi ja jauhot huolellisesti yhteen, niin että niistä tulee taikinan tapainen tahna. Vatkaa voimakkaasti tahna kiehuvan liemen joukkoon ja anna kastikkeen hautua muutaman minuutin ajan. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunamehulla. Siivilöi kastike kahteen eri kattilaan.

Kumoa kirjolohen mäti siivilään ja puserra nesteet kulhoon. Vatkaa mätimehu toiseen kastikkeeseen ja vatkaa sen jälkeen kerma löysäksi vaahdoksi. Sekoita kermavaahto ja pehmeä voi kuumien kastikkeiden joukkoon juuri ennen tarjoilua.
Tarjoa juhlavia kalakastikkeita kahden kalan pyöryköiden kanssa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä