3,8(10)
Juhlava pääsiäiskakku – marsipaanilla koristeltu herkku on pääsiäisen näyttävin ilmestys
2 h 45 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 2 h 15 min
Juhlava, marsipaanilla ja suklaalla koristelty pääsiäiskakku on pääsiäispöydän kruunu ja kaiken lisäksi vielä ihanan mehevä! Kaakaoiset kakkupohjat saavat väliinsä aprikoositäytteen. Maistuisiko?
28.9.2010
 |
Maku
Reseptin ainekset
10 palaa
Pohja
4 kplmunaa
1 1/2 dlsokeria
3/4 dlperunajauhoja
1 dlvehnäjauhoja
2 tlleivinjauhetta
3 rklkaakaojauhetta
Kostutukseen
1 dlkevytmaitoa
Väliin
2 dlkuohukermaa
380 gvaniljarahkaa
1 rklsitruunamehua
240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemessä)
Kuorrute
2 dlkuohukermaa
200 gtummaa suklaata
Koristeluun
100 gmarsipaania (vihreä)

Marsipaanilla koristeltu pääsiäiskakku valmistuu näin:

  1. Vaahdota munat ja sokeri.
  2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
  3. Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
  4. Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä pohja.
  5. Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla.
  6. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita.
  7. Lusikoi täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi päälle.
  8. Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
  9. Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
  10. Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi.
  11. Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan avulla kakun päälle ja reunoille.
  12. Koristele reunat kaulitulla marsipaanilla. Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla. 

Vinkki!

Kurkkaa myös herkullisen mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.

5 kommenttia
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.