Juhlava pääsiäiskakku – marsipaanilla koristeltu herkku on pääsiäisen näyttävin ilmestys
2 h 45 min
{
Aktiivinen
30 minPassiivinen
2 h 15 minJuhlava, marsipaanilla ja suklaalla koristelty pääsiäiskakku on pääsiäispöydän kruunu ja kaiken lisäksi vielä ihanan mehevä! Kaakaoiset kakkupohjat saavat väliinsä aprikoositäytteen. Maistuisiko?
3.8
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 28.9.2010

Juhlava pääsiäiskakku – marsipaanilla koristeltu herkku on pääsiäisen näyttävin ilmestys
Ainekset (10 palaa)
Pohja
- 4 kplmunaa
- 1 1/2 dlsokeria
- 3/4 dlperunajauhoja
- 1 dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 3 rklkaakaojauhetta
Kostutukseen
- 1 dlkevytmaitoa
Väliin
- 2 dlkuohukermaa
- 380 gvaniljarahkaa
- 1 rklsitruunamehua
- 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemessä)
Kuorrute
- 2 dlkuohukermaa
- 200 gtummaa suklaata
Koristeluun
- 100 gmarsipaania (vihreä)
Marsipaanilla koristeltu pääsiäiskakku valmistuu näin:
- Vaahdota munat ja sokeri.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.
- Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
- Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä pohja.
- Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla.
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita.
- Lusikoi täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi päälle.
- Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.
- Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi.
- Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi.
- Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan avulla kakun päälle ja reunoille.
- Koristele reunat kaulitulla marsipaanilla. Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös herkullisen mango-vadelmatäytteisen pääsiäiskakun resepti.
Katso myös
MITÄ PIDIT?
3.8