Juhlava pääsiäiskakku

2 h 45 min
3.7
5

Juhlava pääsiäiskakku

Näyttävä pääsiäiskakku on pääsiäispöydän kruunu ja ja kaiken lisäksi vielä ihanan mehevä! Kaakaoiset kakkupohjat saavat väliinsä aprikoositäytteen ja ylleen ylellisen suklaakuorrutteen. Juhlava pääsiäiskakku viimeistellään suklaapupuilla. Maistuisiko?
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 3/4 dlperunajauhoja
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 3 rklkaakaojauhetta

Kostutukseen

  • 1 dlkevytmaitoa

Väliin

  • 2 dlkuohukermaa
  • 380 gvaniljarahkaa
  • 1 rklsitruunamehua
  • 240 gaprikoosia (säilyke, sokeriliemi)

Kuorrute

  • 2 dlkuohukermaa
  • 200 gtummaa suklaata

Koristeluun

  • 100 gmarsipaania (vihreä)

Tee näin

2 h 45 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN2 h 15 min

Vaahdota munat ja sokeri.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne vaahtoon. Sekoita varovasti tasaiseksi.

Kaavi vaahto voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.

Paista 200 asteessa noin puoli tuntia. Jäähdytä pohja.

Leikkaa pohja kahteen osaan. Kostuta ne maidolla.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja sitruunamehu. Sekoita.

Lusikoi täyte pohjalle. Asettele päälle aprikoosinpuolikkaat. Nosta kansi päälle.

Anna kakun tekeytyä kylmässä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Valmista suklaakuorrute. Kaada kerma kattilaan ja kuumenna se kiehumispisteeseen. Sekoita joukkoon pilkotut suklaapalat. Odota pari minuuttia. Sekoita tasaiseksi.

Anna kuorrutteen jäähtyä ja paksuuntua hetki, kunnes se on sopivaa levitettäväksi.

Kaada kuorrutetta varovasti kakulle. Levitä se veitsen tai lastan avulla kakun päälle ja reunoille.

Koristele pääsiäiskakun reunat kaulitulla marsipaanilla. Kakun päälle voit tehdä muotin avulla sulatetusta suklaasta esimerkiksi pääsiäispupun tai koristella sen pääsiäiskarkeilla. 

Vinkki!

•Voit korvata täytteen rahkasta puolet pashalla.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä