Maku

Mehevä omenapiirakka – rahkaisa ja juuri sopivan makea

1 h 10 min
KA
3.63
0

Mehevä omenapiirakka lunastaa paikkansa kahvipöydässä kuohkealla rahkatäytteellään. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa – ja täydellinen herkkuhetki on valmis!
Tulosta
Teksti Riikka Hollo, Juha Metsäperä
Kuvat Mika Haaranen

Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 kplomenaa (tai 8 pientä)
  • 1/2 tlkanelia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 10 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN40 min

Mehevä omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Nypi sormin taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Leikkaa omenat lohkoiksi ja levitä ne piirakkapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
  4. Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokerit. Kaada seos omenoiden päälle.
  5. Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Tarjoa mehevä omenapiirakka vähän pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.
MITÄ PIDIT?
3.63