Maku

Mehevä omenapiirakka – rahkaisa ja juuri sopivan makea

1 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
40 min
Mehevä omenapiirakka lunastaa paikkansa kahvipöydässä kuohkealla rahkatäytteellään. Tarjoile vaniljajäätelön kanssa – ja täydellinen herkkuhetki on valmis!
KA
3.7
0
Julkaistu: 11.9.2013


Ainekset (8 annosta)

Pohja

  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlruisjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 kplomenaa (tai 8 pientä)
  • 1/2 tlkanelia
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 kplmunaa
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Lisäksi

  • 10 dlvaniljajäätelöä
Tulosta

Mehevä omenapiirakka valmistuu näin:

  1. Mittaa kaikki pohjan ainekset kulhoon. Nypi sormin taikinaksi.
  2. Painele taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.
  3. Leikkaa omenat lohkoiksi ja levitä ne piirakkapohjan päälle. Ripottele omenoiden päälle kanelia.
  4. Sekoita kulhossa rahka, muna ja sokerit. Kaada seos omenoiden päälle.
  5. Paista omenapiirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia.
  6. Tarjoa mehevä omenapiirakka vähän pehmenneen vaniljajäätelön kanssa.
Kommentoi »