


Elegantti aattoherkku
Joulupinsa – juhlapöydän herkku täytetään kalapöydän antimilla
30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min
Joulupinsa hurmaa helppoudellaan! Valmis pinsapohja paistetaan rapeaksi ja täytetään kylmäsavulohella, mädillä, smetanalla ja marinoidulla punasipulilla.
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (230 g)
pinsapohja
120 g
smetanaa
1
valkosipulinkynsi
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
150 g
puolikovaa juustoa (esim. provolone)
80 g
varrellisia kapriksia
100 g
kylmäsavulohta
50 g
kirjolohenmätiä
2
oksaa tilliä
¼ tl
mustapippuria
Marinoitu punasipuli
1
punasipuli
½ dl
rypsiöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa
Joulupinsa – ohje:
- Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipuli kattilaan. Mittaa päälle rypsiöljy, etikka, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä.
- Kuori ja raasta valkosipulinkynsi smetanan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta juusto.
- Siirrä pinsapohja uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä maustettu smetana ja juustoraaste pinsan päälle. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia. Anna pohjan hieman jäähtyä. Leikkaa pinsa annospaloiksi ja laita palat tarjoiluastiaan.
- Valuta kaprikset. Lisää pinsan päälle kylmäsavulohta ruusukkeiksi. Lisää marinoitu punasipuli, kaprikset, mäti ja tilli.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat