Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme
Elegantti aattoherkku

Joulupinsa – juhlapöydän herkku täytetään kalapöydän antimilla

30 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 15 min

Joulupinsa hurmaa helppoudellaan! Valmis pinsapohja paistetaan rapeaksi ja täytetään kylmäsavulohella, mädillä, smetanalla ja marinoidulla punasipulilla.

9.12.2025
Reseptin ainekset
4 annosta
1 (230 g)
pinsapohja
120 g
smetanaa
1
valkosipulinkynsi
¼ tl
suolaa
¼ tl
mustapippuria
150 g
puolikovaa juustoa (esim. provolone)
80 g
varrellisia kapriksia
100 g
kylmäsavulohta
50 g
kirjolohenmätiä
2
oksaa tilliä
¼ tl
mustapippuria
Marinoitu punasipuli
1
punasipuli
½ dl
rypsiöljyä
2 rkl
punaviinietikkaa
1 rkl
sokeria
¼ tl
suolaa

Joulupinsa – ohje:

  1. Valmista ensin marinoitu punasipuli. Kuori ja viipaloi sipuli kattilaan. Mittaa päälle rypsiöljy, etikka, sokeri ja suola. Kiehauta sekoitellen. Ota kattila pois levyltä. Anna jäähtyä.
  2. Kuori ja raasta valkosipulinkynsi smetanan joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta juusto.
  3. Siirrä pinsapohja uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä maustettu smetana ja juustoraaste pinsan päälle. Paista 250-asteisen uunin keskitasolla 7–9 minuuttia. Anna pohjan hieman jäähtyä. Leikkaa pinsa annospaloiksi ja laita palat tarjoiluastiaan.
  4. Valuta kaprikset. Lisää pinsan päälle kylmäsavulohta ruusukkeiksi. Lisää marinoitu punasipuli, kaprikset, mäti ja tilli.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirjeemme tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt