Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!
Maidoton
2 h
{
Aktiivinen 10 min
Passiivinen 1 h 50 min
Joulutortut ovat joulun ajan takuuvarma herkku. Nyt perinteinen tähtitorttu leivotaan uudella tavalla – tästä makeasta kuusesta riittää isollekin porukalle!

Reseptin ainekset 12 annosta
1 iso (600 g)lehtitaikinalevy (pakaste)
Täyte
1 dlluumumarmeladia (paistonkestävä)
Voitelu
1muna
Pinnalle
2 tltomusokeria
Joulutorttukuusi – ohje:
- Sulata lehtitaikinalevy huoneenlämmössä, noin puolitoista tuntia.
- Kauli levy suorakaiteen muotoiseksi (25 cm x 50 cm). Taita levy puoliksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.
- Leikkaa neliön molemmista yläreunoista kolmion muotoiset palat pois niin, että taikinasta muodostuu kuusi. Irrota alareunasta kaksi suikaletta, jotta saat kuuselle jalan.
- Nosta kansipala hetkeksi pois ja levitä väliin luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia. Nosta taikinakansi takaisin täytteen päälle.
- Saksi taikinan reunoihin viillot 1,5 sentin välein. Jätä keskelle noin 5 cm kuusen rungoksi. Kierrä syntyneet suikaleet kierteelle.
- Ota ylijäämätaikinasta tähtimuotilla pala ja paina se kuusen latvaan. Voitele kuusi munalla tai keltuaisella tai vegaaninen kuusi soijamaidolla.
- Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kuusi on kauniin värinen.
- Ripottele joulutorttukuusen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Leivo ylijääneistä taikinapaloista minitorttuja.
Suolaisen ystävä voi sipaista luumumarmeladin tilalle omenamarmeladia ja murustella kuusen rungon kohdalle vuohen- tai sinihomejuustoa.