Maku

Joulun suosikkileivonnainen saa uuden muodon – tässä tulee joulutorttukuusi!

2 h
{
Aktiivinen
10 min
Passiivinen
1 h 50 min
Joulutortut ovat joulun ajan takuuvarma herkku. Nyt perinteinen tähtitorttu leivotaan uudella tavalla – tästä makeasta kuusesta riittää isollekin porukalle!
MA
4.3
0
Julkaistu: 30.11.2017


Ainekset (12 annosta)

  • 1 iso (600 g)lehtitaikinalevy (pakaste)

Täyte

  • 1 dlluumumarmeladia (paistonkestävä)

Voitelu

  • 1muna

Pinnalle

  • 2 tltomusokeria
Tulosta

Joulutorttukuusi valmistuu näin:

Sulata lehtitaikinalevy huoneenlämmössä, noin puolitoista tuntia.

Kauli levy suorakaiteen muotoiseksi (25 cm x 50 cm). Taita levy puoliksi ja nosta leivinpaperin päälle uunipellille.

Leikkaa neliön molemmista yläreunoista kolmion muotoiset palat pois niin, että taikinasta muodostuu kuusi. Irrota alareunasta kaksi suikaletta, jotta saat kuuselle jalan.

Nosta kansipala hetkeksi pois ja levitä väliin luumumarmeladia tai muuta paistonkestävää marmeladia. Nosta taikinakansi takaisin täytteen päälle.

Saksi taikinan reunoihin viillot 1,5 sentin välein. Jätä keskelle noin 5 cm kuusen rungoksi. Kierrä syntyneet suikaleet kierteelle.

Ota ylijäämätaikinasta tähtimuotilla pala ja paina se kuusen latvaan. Voitele kuusi munalla tai keltuaisella tai vegaaninen kuusi soijamaidolla.

Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia, kunnes kuusi on kauniin värinen.

Ripottele joulutorttukuusen pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua. Leivo ylijääneistä taikinapaloista minitorttuja.

Suolaisen ystävä voi sipaista luumumarmeladin tilalle omenamarmeladia ja murustella kuusen rungon kohdalle vuohen- tai sinihomejuustoa.

Kommentoi »