Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella

5 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 h 10 min

Jäikö joulukakkua yli? Omatekoinen jäätelö valmistuu kermasta, jogurtista ja kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta. Jäätelömassaan lisätään pieneksi pilkottua kakkua ja suklaarouhetta. Annoksen koristeeksi keitetään pikahilloke kirsikoista.

26.12.2020
Reseptin ainekset
Noin 8 palloa/4 annosta
Joulukakkujäätelö
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 viipaletta
joulukakkua
50 g
maito- tai tummaa suklaata (rouheena )
Kirsikkahilloke
5 dl
kirsikoita
½ dl
hillosokeria
2 rkl
portviiniä

Joulukakkujäätelö ja kirsikkahilloke – ohje:

  1. Laita kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa. Kääntele jogurtti joukkoon.
  2. Kääntele seokseen pieniksi kuutioitu kakku ja rouhittu suklaa.
  3. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa noin 5 tuntia.
  4. Valmista kirsikkahilloke: Poista kirsikoista kivet. Laita ne kattilaan sokerin ja portviinin kanssa. Kiehauta seos ja keitä miedohkolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarjoa joulukakkujäätelö kirsikkahillokkeen kanssa. Jos hilloketta jää yli, kokeile sitä esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa.

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt