


Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella
5 h 35 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 5 h 10 min
Jäikö joulukakkua yli? Omatekoinen jäätelö valmistuu kermasta, jogurtista ja kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta. Jäätelömassaan lisätään pieneksi pilkottua kakkua ja suklaarouhetta. Annoksen koristeeksi keitetään pikahilloke kirsikoista.
Reseptin ainekset
Noin 8 palloa/4 annosta
Joulukakkujäätelö
1 prk (397 g)
kondensoitua maitoa
2 dl
kuohukermaa
1 dl
turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 viipaletta
joulukakkua
50 g
maito- tai tummaa suklaata (rouheena )
Kirsikkahilloke
5 dl
kirsikoita
½ dl
hillosokeria
2 rkl
portviiniä
Joulukakkujäätelö ja kirsikkahilloke – ohje:
- Laita kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa. Kääntele jogurtti joukkoon.
- Kääntele seokseen pieniksi kuutioitu kakku ja rouhittu suklaa.
- Kaada seos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa noin 5 tuntia.
- Valmista kirsikkahilloke: Poista kirsikoista kivet. Laita ne kattilaan sokerin ja portviinin kanssa. Kiehauta seos ja keitä miedohkolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tarjoa joulukakkujäätelö kirsikkahillokkeen kanssa. Jos hilloketta jää yli, kokeile sitä esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat