Joulun viileä viettelys – upota kakun jämät itsetehtyyn jäätelöön ja viimeistele kirsikkahillokkeella

5 h 35 min
{
Aktiivinen
25 min
Passiivinen
5 h 10 min
Jäikö joulukakkua yli? Omatekoinen jäätelö valmistuu kermasta, jogurtista ja kondensoidusta maidosta ilman jäätelökonetta. Jäätelömassaan lisätään pieneksi pilkottua kakkua ja suklaarouhetta. Annoksen koristeeksi keitetään pikahilloke kirsikoista.
KA
0
0
Julkaistu 26.12.2020


Reseptin ainekset (Noin 8 palloa/4 annosta)

Joulukakkujäätelö

  • 1 prk (397 g) kondensoitua maitoa
  • 2 dlkuohukermaa
  • 1 dlturkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
  • 2 viipalettajoulukakkua
  • 50 gmaito- tai tummaa suklaata (rouheena )

Kirsikkahilloke

  • 5 dlkirsikoita
  • ½ dl hillosokeria
  • 2 rklportviiniä
Tulosta

Joulukakkujäätelö ja kirsikkahilloke – ohje:

  1. Laita kondensoitu maito ja kerma kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella muutama minuutti tai kunnes seos on paksuhkoa. Kääntele jogurtti joukkoon.
  2. Kääntele seokseen pieniksi kuutioitu kakku ja rouhittu suklaa.
  3. Kaada seos pakkasenkestävään astiaan (vetoisuus noin 1 l). Peitä kelmulla. Jäädytä pakastimessa noin 5 tuntia.
  4. Valmista kirsikkahilloke: Poista kirsikoista kivet. Laita ne kattilaan sokerin ja portviinin kanssa. Kiehauta seos ja keitä miedohkolla lämmöllä 10 minuuttia. Lisää tarvittaessa tilkka vettä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  5. Tarjoa joulukakkujäätelö kirsikkahillokkeen kanssa. Jos hilloketta jää yli, kokeile sitä esimerkiksi puuron tai jogurtin kanssa.

Kommentoi »