Maku

Jouluinen piparipannacotta

24 h 30 min
5
0

Jouluinen piparipannacotta

MU
0
5
Joulun paras pannacotta maistuu piparilta. Tee jälkiruoat aatonaattona jääkaappiin hyytymään. Viimeistele suolakinuskilla, pipareilla ja puolukoilla ennen tarjoilua.
Teksti Jasmin Raitakari
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 2 kplliivatelehteä
  • 5 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlintiaanisokeria
  • 1 kplvaniljatanko
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2 rklrommia (halutessasi)

Suolakinuski

  • 2 dlintiaanisokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dlpuolukoita
  • 6 kplpiparkakkua (munatonta)

Tee näin

24 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN24 h

Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää myös tanko ja piparkakkumauste. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko.

Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen.

Jaa seos kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia tai seuraavaan päivään.

Valmista kinuski. Kaada pannulle sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.

Valuta pannacotta-annosten päälle suolakinuskia. Viimeistele puolukoilla ja piparimuruilla.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä