Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen piparipannacotta

24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min

Piparipannacotta on joulun paras jälkkäri! Tee maljat aatonaattona jääkaappiin hyytymään. Viimeistele suolakinuskilla, pipareilla ja puolukoilla ennen tarjoilua.

16.2.2017
Reseptin ainekset
6 annosta
Piparipannacotta
2 kpl
liivatelehteä
5 dl
kuohukermaa
3/4 dl
intiaanisokeria
1 kpl
vaniljatanko
2 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
rommia (halutessasi)
Suolakinuski
2 dl
intiaanisokeria
2 dl
kuohukermaa
3/4 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
puolukoita
6 kpl
piparkakkua (munatonta)

Piparipannacotta – ohje:

  1. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää myös tanko ja piparkakkumauste. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen.
  4. Jaa seos kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Valmista kinuski. Kaada pannulle sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  6. Valuta piparipannacotta-annosten päälle suolakinuskia. Viimeistele puolukoilla ja piparimuruilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuosittu perinteisen pannacotan resepti!

Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt