Maku

Jouluinen piparipannacotta

24 h 30 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
24 h
Piparipannacotta on joulun paras jälkkäri! Tee maljat aatonaattona jääkaappiin hyytymään. Viimeistele suolakinuskilla, pipareilla ja puolukoilla ennen tarjoilua.
MU
3.8
0


Ainekset (6 annosta)

Piparipannacotta

  • 2 kplliivatelehteä
  • 5 dlkuohukermaa
  • 3/4 dlintiaanisokeria
  • 1 kplvaniljatanko
  • 2 tlpiparkakkumaustetta
  • 2 rklrommia (halutessasi)

Suolakinuski

  • 2 dlintiaanisokeria
  • 2 dlkuohukermaa
  • 3/4 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dlpuolukoita
  • 6 kplpiparkakkua (munatonta)
Tulosta

Piparipannacotta valmistuu näin:

  1. Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.
  2. Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää myös tanko ja piparkakkumauste. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko.
  3. Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen.
  4. Jaa seos kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
  5. Valmista kinuski. Kaada pannulle sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
  6. Valuta pannacotta-annosten päälle suolakinuskia. Viimeistele puolukoilla ja piparimuruilla.

Vinkki!

Kurkkaa myös huippusuosittu perinteisen pannacotan resepti!

MITÄ PIDIT?
3.77
Kommentoi »