


Jouluinen piparipannacotta
24 h 30 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 24 h 0 min
Piparipannacotta on joulun paras jälkkäri! Tee maljat aatonaattona jääkaappiin hyytymään. Viimeistele suolakinuskilla, pipareilla ja puolukoilla ennen tarjoilua.
Reseptin ainekset
6 annosta
Piparipannacotta
2 kpl
liivatelehteä
5 dl
kuohukermaa
3/4 dl
intiaanisokeria
1 kpl
vaniljatanko
2 tl
piparkakkumaustetta
2 rkl
rommia (halutessasi)
Suolakinuski
2 dl
intiaanisokeria
2 dl
kuohukermaa
3/4 tl
suolaa
Lisäksi
1 dl
puolukoita
6 kpl
piparkakkua (munatonta)
Piparipannacotta – ohje:
- Upota liivatteet likoamaan kylmään veteen.
- Sekoita pinnoitetussa kattilassa kerma ja sokeri. Halkaise vaniljatanko ja raaputa siemenet kattilaan. Lisää myös tanko ja piparkakkumauste. Kuumenna kerma kiehuvaksi koko ajan sekoittaen. Nosta kattila liedeltä. Poista vaniljatanko.
- Purista liivatteista ylimääräinen vesi. Liuota liivatteet kuumaan kermaan hyvin sekoittaen.
- Jaa seos kuuteen pieneen lasiin. Anna jähmettyä jääkaapissa neljä tuntia tai seuraavaan päivään.
- Valmista kinuski. Kaada pannulle sokeri ja kerma. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä sekoitellen noin 10 minuuttia. Mausta suolalla ja anna jäähtyä.
- Valuta piparipannacotta-annosten päälle suolakinuskia. Viimeistele puolukoilla ja piparimuruilla.
Vinkki!
Kurkkaa myös huippusuosittu perinteisen pannacotan resepti!
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat