Jouluinen itse tehty Daim
kasvis
munaton
20 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen
Itse tehty daim saa jouluisen maun piparkakkumausteesta.

Reseptin ainekset 40 palaa
75 gvoita
80 gmantelijauhetta
1½ dlsokeria
½ dlsiirappia
½ tlpiparkakkumaustetta
200 gmaitosuklaata
Jouluinen itse tehty Daim – ohje:
- Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää mantelijauhe, sokeri, siirappi ja piparkakkumauste.
- Keitä aineksia koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia, kunnes seos hieman tummuu.
- Kaada massa leivinpaperin päälle. Nosta toinen leivinpaperi seoksen päälle.
- Kaulitse massaa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä.
- Sulata maitosuklaa ja levitä levyn päälle, kuvioi pinta halutessasi lastalla. Anna jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä. Paloittele levy paloiksi.