Jouluinen itse tehty Daim
20 min
{
Aktiivinen
20 minPassiivinen
Itse tehty daim saa jouluisen maun piparkakkumausteesta.
3.8
Julkaistu: 17.12.2016

Jouluinen itse tehty Daim
Reseptin ainekset (40 palaa)
- 75 gvoita
- 80 gmantelijauhetta
- 1½ dlsokeria
- ½ dlsiirappia
- ½ tlpiparkakkumaustetta
- 200 gmaitosuklaata
Sulata voi pienessä kattilassa. Lisää mantelijauhe, sokeri, siirappa ja piparkakkumauste. Keitä ainaksia koko ajan sekoittaen kymmenisen minuuttia, kunnes seos hieman tummuu. Kaada massa leivinpaperin päälle. Nosta toinen leivinpaperi seoksen päälle. Kaulitse massaa kahden leivinpaperin välissä ohueksi levyksi. Anna jäähtyä. Sulata maitosuklaa ja levitä levyn päälle, kuvioi pinta halutessasi lastalla. Anna jäähtyä ja kovettua huoneenlämmössä. Paloittele levy paloiksi.