


Jouluinen britakakku
1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min
Jouluinen britakakku koristellaan viikunoilla, jotka maistuvat myös täytteessä. Lisää joulun makua tuo kaneli.
Reseptin ainekset
6–8 annosta
125 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Marenki
2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
Päälle
mantelilastuja
Täyte
1 ½ dl
vaniljanmakuista rahkaa
½ dl
viikunahilloa
1 tl
kanelia
Päälle
3
tuoretta viikunaa
Jouluinen britakakku – ohje:
- Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
- Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen.
- Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita taikinaan jauhot ja maito.
- Voitele kaksi pyöreää, halkaisijaltaan noin 18 cm:n vuokaa. Jaa taikina vuokiin.
- Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, marengiksi.
- Levitä marenki kakkupohjille ja ripottele pinnalle mantelilastut.
- Paista pohjia uunin alatasolla 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on vaalean ruskeaa. Jäähdytä kakkupohjat.
- Sekoita rahkaan viikunahillo ja kaneli. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Viipaloi viikunat ja koristele kakku viikunapaloilla.
- Täytä jouluinen britakakku juuri ennen tarjoilua, jotta marengin rapsakkuus säilyy.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat