Jouluinen brita-kakku

Reseptin ainekset (6–8 annosta)
- 125 gvoita tai margariinia
- 1 dlsokeria
- 1 tlvaniljasokeria
- 2keltuaista
- 1 ½ dlvehnäjauhoja
- 2 tlleivinjauhetta
- 1 dlmaitoa
Marenki
- 2valkuaista
- 1 ½ dlsokeria
Päälle
- mantelilastuja
Täyte
- 1 ½ dlvaniljanmakuista rahkaa
- ½ dlviikunahilloa
- 1 tlkanelia
Päälle
- 3tuoretta viikunaa
1. Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen.
3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita taikinaan jauhot ja maito.
4. Voitele kaksi pyöreää, halkaisijaltaan noin 18 cm:n vuokaa. Jaa taikina vuokiin.
5. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, marengiksi.
6. Levitä marenki kakkupohjille ja ripottele pinnalle mantelilastut.
7. Paista pohjia uunin alatasolla 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on vaalean ruskeaa. Jäähdytä kakkupohjat.
8. Sekoita rahkaan viikunahillo ja kaneli. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Viipaloi viikunat ja koristele kakku viikunapaloilla.
9. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua, jotta marengin rapsakkuus säilyy.
Resepti on julkaistu Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdessä 2015.