Ostoskori

Ostoskorissasi ei ole tuotteita.

Jatka ostoksia
Suosittelemme

Jouluinen britakakku

1 h 0 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 30 min

Jouluinen britakakku koristellaan viikunoilla, jotka maistuvat myös täytteessä. Lisää joulun makua tuo kaneli.

16.12.2016
Reseptin ainekset
6–8 annosta
125 g
voita tai margariinia
1 dl
sokeria
1 tl
vaniljasokeria
2
keltuaista
1 ½ dl
vehnäjauhoja
2 tl
leivinjauhetta
1 dl
maitoa
Marenki
2
valkuaista
1 ½ dl
sokeria
Päälle
mantelilastuja
Täyte
1 ½ dl
vaniljanmakuista rahkaa
½ dl
viikunahilloa
1 tl
kanelia
Päälle
3
tuoretta viikunaa

Jouluinen britakakku – ohje:

  1. Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen.
  3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita taikinaan jauhot ja maito.
  4. Voitele kaksi pyöreää, halkaisijaltaan noin 18 cm:n vuokaa. Jaa taikina vuokiin.
  5. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, marengiksi.
  6. Levitä marenki kakkupohjille ja ripottele pinnalle mantelilastut.
  7. Paista pohjia uunin alatasolla 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on vaalean ruskeaa. Jäähdytä kakkupohjat.
  8. Sekoita rahkaan viikunahillo ja kaneli. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Viipaloi viikunat ja koristele kakku viikunapaloilla.
  9. Täytä jouluinen britakakku juuri ennen tarjoilua, jotta marengin rapsakkuus säilyy.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat
Tilaa uutiskirje tästä

Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.

terve
KäyttöehdotTietosuojaselosteEvästekäytännöt