Kotivinkki

Jouluinen brita-kakku

1 h
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
30 min
Brita-kakku koristellaan viikunoilla, jotka maistuvat myös täytteessä. Lisää joulun makua tuo kaneli.
3
0
Julkaistu: 16.12.2016


Ainekset (6–8 annosta)

  • 125 gvoita tai margariinia
  • 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2keltuaista
  • 1 ½ dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 dlmaitoa

Marenki

  • 2valkuaista
  • 1 ½ dlsokeria

Päälle

  • mantelilastuja

Täyte

  • 1 ½ dlvaniljanmakuista rahkaa
  • ½ dlviikunahilloa
  • 1 tlkanelia

Päälle

  • 3tuoretta viikunaa
Tulosta

1. Ota voi huoneenlämpöön ja paloittele se. Erottele kananmunista valkuaiset ja keltuaiset.

2. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset taikinaan yksitellen.

3. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Sekoita taikinaan jauhot ja maito.

4. Voitele kaksi pyöreää, halkaisijaltaan noin 18 cm:n vuokaa. Jaa taikina vuokiin.

5. Vatkaa puhtaassa kulhossa valkuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi, marengiksi.

6. Levitä marenki kakkupohjille ja ripottele pinnalle mantelilastut.

7. Paista pohjia uunin alatasolla 175 asteessa 20–30 minuuttia, kunnes marenki on vaalean ruskeaa. Jäähdytä kakkupohjat.

8. Sekoita rahkaan viikunahillo ja kaneli. Levitä täyte toiselle kakkupohjalle. Nosta toinen kakkupohja päälle. Viipaloi viikunat ja koristele kakku viikunapaloilla.

9. Täytä kakku juuri ennen tarjoilua, jotta marengin rapsakkuus säilyy.

Resepti on julkaistu Kaikkien aikojen jouluherkut -lehdessä 2015.

Lisää ihania joululeivonnaisia

Kommentoi »