4,2(14)
Jogurtti-kaalikeitto – bloggaaja Gelawej Viyanin reseptillä hurmaat illallisvieraat alkuruoasta alkaen
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Jogurtti-kaalikeittoa tarjotaan perinteisesti alkuruoaksi Itä-Kurdistanissa. Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyan on saanut reseptin äidiltään. Se kerää usein kehut illallisvierailta. ”Eräs ihailemani kurdipoliitikko piti keitosta niin paljon, että hän jätti pääruoan väliin.”
Julkaistu 4.3.2022
Maku
Reseptin ainekset
4–5
Jogurtti-kaalikeitto
1 lmaustamatonta jogurttia (10 %)
250 gvalkokaalia
1sipuli
150 gpinaattia
1 rkupersiljaa
1 rkutilliä
1 rkukorianteria
1 dltuoretta minttua (tai 1 rkl kuivattua)
2 rklrypsiöljyä
1½–2 lvettä
3 rklpuuroriisiä
½ tlkurkumaa
½ tlmustapippuria
1–1½ tlsuolaa
1 tlk (230 g)kikherneitä
1 tlk (230 g)vihreitä linssejä
2 rklvehnäjauhoja
1keltuainen
Pinnalle
50 gvoita
1 tlchilihiutaleita

Jogurtti-kaalikeitto valmistetaan näin:

  1. Ota jogurtti huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
  2. Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli. Hienonna pinaatti ja yrtit.
  3. Lisää kuumennettuun kattilaan öljy ja sipuli. Kuullota muutaman minuutti.
  4. Sekoita joukkoon kurkuma. Lisää vesi, riisi, kaali, suola ja pippuri. Keitä 15–20 minuuttia.
  5. Sekoita kulhossa jogurtti, keltuainen ja vehnäjauhot. Ota kattilasta kauhallinen lientä ja sekoita se jogurttiseokseen nopeasti vatkaten, jotta jogurtti ei juoksetu.
  6. Lisää kattilaan linssit ja kikherneet. Lisää jogurttiseosta koko ajan sekoittaen, kunnes keitto kiehuu. Lisää hienonnetut yrtit ja pinaatti. Anna kiehua vielä 5–10 minuuttia. Lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa.
  7. Sulata voi pannulla ja lisää chilihiutaleet. Sekoita. Kaada seos valmiin keiton päälle. Tarjoa keitto leivän kanssa.

Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.