


Jogurtti-kaalikeitto – bloggaaja Gelawej Viyanin reseptillä hurmaat illallisvieraat alkuruoasta alkaen
55 min
{
Aktiivinen 25 min
Passiivinen 30 min
Jogurtti-kaalikeittoa tarjotaan perinteisesti alkuruoaksi Itä-Kurdistanissa. Ripaus kurkumaa -blogin Gelawej Viyan on saanut reseptin äidiltään. Se kerää usein kehut illallisvierailta. ”Eräs ihailemani kurdipoliitikko piti keitosta niin paljon, että hän jätti pääruoan väliin.”
Reseptin ainekset
4–5
Jogurtti-kaalikeitto
1 l
maustamatonta jogurttia (10 %)
250 g
valkokaalia
1
sipuli
150 g
pinaattia
1 rku
persiljaa
1 rku
tilliä
1 rku
korianteria
1 dl
tuoretta minttua (tai 1 rkl kuivattua)
2 rkl
rypsiöljyä
1½–2 l
vettä
3 rkl
puuroriisiä
½ tl
kurkumaa
½ tl
mustapippuria
1–1½ tl
suolaa
1 tlk (230 g)
kikherneitä
1 tlk (230 g)
vihreitä linssejä
2 rkl
vehnäjauhoja
1
keltuainen
Pinnalle
50 g
voita
1 tl
chilihiutaleita
Jogurtti-kaalikeitto valmistetaan näin:
- Ota jogurtti huoneenlämpöön puoli tuntia etukäteen.
- Suikaloi kaali, kuori ja hienonna sipuli. Hienonna pinaatti ja yrtit.
- Lisää kuumennettuun kattilaan öljy ja sipuli. Kuullota muutaman minuutti.
- Sekoita joukkoon kurkuma. Lisää vesi, riisi, kaali, suola ja pippuri. Keitä 15–20 minuuttia.
- Sekoita kulhossa jogurtti, keltuainen ja vehnäjauhot. Ota kattilasta kauhallinen lientä ja sekoita se jogurttiseokseen nopeasti vatkaten, jotta jogurtti ei juoksetu.
- Lisää kattilaan linssit ja kikherneet. Lisää jogurttiseosta koko ajan sekoittaen, kunnes keitto kiehuu. Lisää hienonnetut yrtit ja pinaatti. Anna kiehua vielä 5–10 minuuttia. Lisää kiehuvaa vettä tarvittaessa.
- Sulata voi pannulla ja lisää chilihiutaleet. Sekoita. Kaada seos valmiin keiton päälle. Tarjoa keitto leivän kanssa.
Kommentit
Ei kommentteja vielä
Katso myös nämä
Uusimmat